Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Crystal Mountain opent dit jaar niet na ongeluk met stoeltjeslift

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het Canadese skigebied Crystal Mountain blijft aankomend seizoen gesloten om veiligheidsredenen. In maart dit jaar kwam een kabel van een stoeltjeslift los, waardoor vier personen naar beneden stortten. Het gebied hoopt volgend seizoen weer te kunnen starten.

Het skigebied bracht het onfortuinlijke nieuws naar buiten via de officiële Facebookpagina. E-mails waarin gevraagd werd om reactie werden niet direct beantwoord en het telefoonnummer dat op de website van het skigebied staat is niet meer in gebruik. Op Facebookberichten wordt wel gereageerd.

De autoriteit op het gebied van veiligheid in British Columbia hief de vergunning voor het skigebied in maart op, direct na het ongeluk met de lift. Een vertegenwoordiger van de autoriteit vertelt dat het onderzoek naar de veiligheid in het gebied is afgerond, maar dat er nog flink wat werk te doen is om aan de veiligheidsstandaarden te voldoen.

Mocht je een wintersport geboekt hebben naar het Crystal Mountain skigebied in Washington, vrees dan niet. Beide skigebieden dragen dezelfde naam, maar het gebied in British Columbia heeft niets te maken met het bovenstaande nieuws.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in