Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied Crans-Montana verlengt wintersportseizoen

Strak geprepareerde piste

© Skiinformatie.nl

Goed nieuws voor de skiërs en snowboarders die het seizoen graag laat afsluiten. Skigebied Crans-Montana, gelegen in Zwitserland, maakte gisteren bekend het skiseizoen te verlengen tot en met 5 juni. Dus als je nog op zoek bent naar een leuk gebied om het wintersportseizoen van 2021/2022 af te sluiten, heb je bij deze nog een hele goede optie. Meer informatie over de verlenging van het seizoen en wintersporten in Crans-Montana lees je hieronder.

Verlenging door veel sneeuwval

Het Zwitserse skigebied had eerder aangegeven te sluiten vanaf 18 april, maar door de recente sneeuwval in het gebied zijn deze plannen veranderd. Op het moment ligt er een sneeuwdek van 70 centimeter op de gletsjers, waardoor het mogelijk is het gebied ook in mei en juni open te houden. Hoelang het seizoen in Crans-Montana kan blijven duren, is compleet afhankelijk van hoe goed de sneeuw hier blijft liggen. Voor nu kun je in ieder geval blijven wintersporten op de Plaine Morte gletsjer. De berg blijft toegankelijk via de Violettes Express, Funitel gondel en de Lac skilift. Genoeg om uit te kiezen dus! Naast pistes kun je ook nog steeds het sneeuwpark bezoeken. Het park wordt op 30 april verplaatst naar de gletsjers, waar die tot het einde van het seizoen zal blijven.

Wintersport in Crans Montana

Crans-Montana beschikt over ruim 140 kilometer aan pistes die volledig op zuidhellingen liggen. Dat betekent dus (bijna) altijd zon! Helaas wil dit sommige jaren nog wel eens ten koste gaan van de sneeuw in het voor- en naseizoen. Gelukkig is dat dit jaar niet het geval met de extra sneeuwval. Toch is Crans-Montana een sneeuwzeker skigebied, met pistes tot 2927 meter hoogte. Met ruim 70 km aan rode pistes zullen vooral de gevorderde wintersporters zich op hun plek voelen. Ook beginners vinden in Crans-Montana hun plekje. Vooral in Aminona zijn er voor de beginnende wintersporter wat uitgebreidere mogelijkheden om rustig het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. Hoogtepunt van het gebied is misschien wel het prachtige uitzicht. Vanaf de Plaine Morte gletsjer kun je bij helder weer zelfs de Matterhorn en Mont Blanc zien.

Lees ook: Crans-Montana: 8x waarom je eens naar dit luxe wintersportoord wilt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in