Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Alta viert 75-jarig bestaan met eigen bier

Dit jaar precies 75 jaar geleden opende een kleine community in Utah zijn skigebied. Voor 25 dollarcent was het mogelijk om gebruik te maken van de skilift. De mijlpaal die het gebied heeft bereikt vraagt om een feestje. Bij een viering hoort bier, dus wat is er mooier dan tijdens die viering je eigen bier te drinken? Dat moet het management ook gedacht en heeft hier werk van gemaakt. In samenwerking met de Wasatch Beer crew is Alta’s 75th Anniversary Ale op de markt gebracht. De vraag is of snowboarders het bier ook mogen drinken, want Alta is één van de weinige gebieden die alleen skiërs toelaat op de piste.

Après-mining

In het oude dorp dat vroeger leefde van de mijnbouw is aprés-mining veranderd in après-skiing. De reden om met een eigen biertje te komen is dus niet zo gek. Er is in het dorp en de omgeving genoeg vraag naar alcoholische versnaperingen. En omdat elke vakantieganger wilt thuiskomen met bijzondere verhalen over de vakantiebestemming wordt een goede afzet verwacht. Als je in Egypte bent ga je naar de piramides, in Parijs bezoek je de Eiffeltoren en in Alta drink je Alta bier.

Eerste keer bierbrouwen

Connie Marshall, pr en marketing hoofd van het gebied zegt het volgende over het bier: “Hoewel we al 75 jaar ervaring hebben met bier drinken, hebben we nul ervaring met het brouwen van bier. Gelukkig konden onze vrienden van Wasatch helpen. Samen met hen hebben we een biertje ontwikkeld dat de kwaliteit, integriteit en excellentie representeert waar Alta Ski Area voor staat. Het aroma van het bier doet denken aan dennenappels, bloemen en citroenen.”

Op de vraag in de introductie heeft Marshall een duidelijk antwoord. “Alta is voor skiërs, maar de 75th Anniversary Ale is voor iedereen die houdt van een kwaliteitsbiertje na een geweldige dag op de pistes.”

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in