Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiërs met brede ski’s wekken grote irritaties in Aspen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Mensen lijken altijd wel op iemand te moeten afgeven tijdens de wintersportvakantie. Snowboarders schrapen de pistes tot ijzige vlaktes en amateuristische skiërs gaan op de meest onmogelijke plekken een bocht draaien. We hebben er weer een nieuwe bij, want in Aspen zijn er klachten binnengekomen vanwege de skiërs met brede latten, oftewel de off-piste ski’s. 

De klachten hebben voornamelijk betrekking op de snelheid die de skiërs op poederlatten maken op de pistes. Buiten de geprepareerde pistes komen de brede latten goed tot zijn recht, maar op de pistes is het maar lastig om daar goede bochten mee te maken. Het resultaat? De skiërs in kwestie razen met hoge snelheid, onbezonnen van de pistes af zonder daarbij enige rekening te houden met de mede-pistegebruiker.

De klachten die binnen zijn gekomen komen voornamelijk bij de oudere doelgroep vandaan volgens het skigebied. “Ze gaan met hoge snelheid naar beneden en luisteren 9 van de 10 keer muziek met oordoppen op”, aldus een bewoner van Aspen. Volgens hen levert het enorm gevaarlijke situaties op waar iets aan gedaan moet worden door het skigebied. 

Hoe deze discussie gaat aflopen is jammer genoeg niet bekend, maar wij denken dat je altijd de meningsverschillen op de pistes houdt. Je hebt met verschillende soorten mensen te maken en je moet je ten alle tijden aanpassen. We willen tenslotte allemaal genieten van de prachtige bergen en heerlijk sneeuw!

Bron: Snowchamps.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in