Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Skiër neemt al 30 jaar de allerlaatste lift van het seizoen omhoog

Wintersportredacteur

Opmerkelijk nieuws vanuit het Amerikaanse Alta Ski Area. Per toeval is hier ontdekt dat een skiër al 30 jaar lang de allerlaatste lift omhoog neemt. Tja, iemand moet natuurlijk de laatste zijn!

De allerlaatste lift omhoog

30 jaar geleden verhuisde de Amerikaan Mike Wisland vanuit St. Louis in Missouri naar Alta in Utah. Sinds die tijd heeft hij een wel heel bijzondere traditie: het skiseizoen afsluiten door de aller aller allerlaatste Sunshine stoeltjeslift omhoog te nemen. Op 25 april 2021 heeft hij dit voor de 30e keer op rij gedaan. Een opmerkelijke prestatie als je bedenkt dat er voor het nemen van de allereerste lift van het seizoen ontzettend veel concurrentie is. Mensen overnachten dan zelfs voor de lift om deze plek veilig te stellen. Voor Mike is het heel simpel. Rond 16.00 uur loopt hij wat rond bij de lift en neemt deze pas omhoog als het liftpersoneel heeft bevestigd dat dit echt de allerlaatste is.

Per toeval ontdekt

Deze bijzondere wintersporttraditie is per toeval ontdekt door een Amerikaanse tv-zender. Zij waren op de laatste dag van het 83e skiseizoen van Alta Ski Area aanwezig om wintersporters te interviewen. Zo kwamen ze uiteindelijk bij Wisland terecht. Er werd even over de waarheid van zijn verhaal getwijfeld, maar na wat rondvragen bleek daar niks aan gelogen. Al 30 jaar lang is hij de allerlaatste persoon die met de Sunshine stoeltjeslift omhoog gaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in