Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiën voor het goede doel: de Hoh Saas 12 Hours knock out race

Wintersportredacteur

Iets voor het goede doel doen is altijd een goed idee. Zeker wanneer dat gecombineerd wordt met wintersport. De Mentelity Foundation organiseert aankomend weekend de Hoh Saas 12 Hours knock out race. Met deze wedstrijd wil de organisatie geld ophalen voor de Mentelity Games van volgende week. 

De Mentelity Foundation is een organisatie die is opgericht door Bibian Mentel, een snowboardster die al meerdere titels op de Paralympische Spelen heeft behaald. Dit jaar organiseert de organisatie de Mentelity Games in Saas Grund. Dat is een evenement waar iedereen met een (lichamelijke) handicap kan genieten van wintersport.

Mentelity Games

De Mentelity Games is een driedaags evenement in Saas Grund (Zwitserland). Dit evenement vindt plaats van 10 tot en met 12 april en is speciaal voor mensen met een handicap, hun familie en vrienden. Hier kunnen ze met z’n allen genieten van een wintersportvakantie, waarbij iedereen kan leren skiën of snowboarden. Tijdens deze dagen is er professionele begeleiding en ook de juiste materialen aanwezig. Daarnaast treft het gebied ook de nodige maatregelen. Het hele skigebied wordt zo ingericht, dat het voor iedereen toegankelijk is. Door deze maatregelen en met de juiste begeleiding, kunnen mensen met een handicap genieten van een wintersportvakantie.

Deze zitski’s worden gebruikt om mensen in een rolstoel ook te laten skiën. Dit gebeurt met hulp van professionele begeleiding.

 

Meer informatie over de Mentelity Games

 

Hoh Saas 12 Hours knock out race

Om dit grote evenement te kunnen financieren, organiseert de Mentelity Foundation komend weekend de Hoh Saas 12 Hours knock out race. Dit is een skiwedstrijd die, zoals de naam al zegt, 12 uur duurt. Teams schrijven zich hiervoor in en zoeken sponsors om uiteindelijk met z’n allen zo veel mogelijk geld op te halen. Het doel van de race is simpel: ’s nachts om drie uur start de eerste skiër van het team. Na een bepaalde tijd wordt hij of zij afgelost door de tweede skiër, die vervolgens wordt afgelost door de derde en laatste skiër. Dit gaat 12 uur lang door. De startvolgorde van de teams hangt af van het opgehaalde sponsorgeld. Het team dat het meeste geld binnen heeft gehaald, krijgt een aantal seconden voorsprong op het team dat daarna het meeste geld heeft opgehaald.

Team Ski & Smile Snowsports

Er hebben zich op dit moment al 23 teams opgegeven die samen inmiddels al ruim €30.000 hebben opgehaald. Eén van die teams is Team Ski & Smile Snowsports. Dit team bestaat uit Max van den Bos, Remco Mensinck en Berber Semmelink. Deze drie enthousiaste freeriders zetten zich graag in voor dit goede doel en proberen, net als de andere teams, zo veel mogelijk geld op te halen. Onder de donateurs verloten ze daarom een dag freeriden met Berber Semmelink, huidig Nederlands Kampioen freeriden en staatlich skilerares, ter waarde van €340,-. Je gaat dan in het volgende winterseizoen alleen of samen met een vriend(in) een dagje freeriden in Laax, Davos-Klosters, Arosa-Lebzerheide, Pizol of Flumserberg onder begeleiding van Berber. Dus wil jij dit mooie evenement steunen en kans maken op een dag freeriden? Sponsor dan Team Ski & Smile Snowsports!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in