Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zomerskiën op de Hintertuxer Gletscher? Er ligt nog tot 420 cm sneeuw

Wintersportredacteur

In Oostenrijk is er maar één skigebied ook in de zomer geopend en dat is het gebied van de Hintertuxer Gletscher. Hier zijn de liften en pistes zowel in de winter- als in de zomermaanden toegankelijk. Kun jij niet wachten tot skiseizoen 2024/2025 van start gaat? Ga alvast een keer zomerskiën in Oostenrijk op de Hintertuxer Gletscher! Hoe dat eruit ziet? We geven je een kleine blik in het skigebied!

Zomerskiën op de Hintertuxer Gletscher

365 dagen in het jaar kun je afdalen van de sneeuw op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk. Door de hoge ligging (3250 meter) blijft de sneeuw het hele jaar door liggen en kun je altijd skiën/snowboarden. In het gebied kun je dagelijks van 8.15 tot 16.30 uur gebruik maken van de liften. Skiën kun je, als alle omstandigheden meezitten, van 8.15 tot 12.30 uur. Doorgaans kun je hier wintersporten op 62 kilometer aan geprepareerde piste. Dit aantal is afhankelijk van de tijd van het jaar en de sneeuwomstandigheden.

Vers laagje sneeuw

De afgelopen dagen is er weer een laagje sneeuw gevallen. Er ligt zo’n 10 centimeter verse poedersneeuw op het sneeuwdek. Op 3250 meter hoogte ligt er tot 420 centimeter sneeuw en bij 2260 meter is het sneeuwdek tot 230 meter dik!

Zo is het op de Hintertuxer Gletscher

Zin om te skiën, maar geen zin om te wachten tot het officiële winterseizoen? Pak je koffers, ski’s en roep een aantal vrienden bij elkaar om te zomerskiën op de Hintertuxer Gletscher. Als de zon tevoorschijn komt is het namelijk prachtige op de Oostenrijkse gletsjer. Vandaag kun je gebruikmaken van 11 liften. Verschillende pistes op het hoogste gedeelte van de gletsjer zijn geopend!

Boek een tripje naar de Oostenrijkse gletsjer

In de zomer op wintersport? Dat is zeer aan te raden! Naast afdalen op de Hintertuxer Gletscher kun je hier ook op veel andere manieren vermaakt worden. In het Natur Eis Palast kun je echt even afkoelen en onder andere een bevroren waterval en gletsjermeer bekijken. Daarnaast is het panoramaterras het hele jaar door geopend op de Hintertuxer Gletscher en kun je prachtig wandelen en mountainbiken in de regio. Er is echt heel veel te beleven op de Oostenrijkse gletsjer in de zomer!

Verblijf in de buurt van de Hintertuxer Gletscher vanaf € 115,- gemiddeld per nacht met Villa for You

Booking.com

Er zijn ook andere skigebieden die je kunt overwegen voor een wintersport in de zomer ››› Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in