Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiën in Griekenland mooi in beeld gebracht!

In Griekenland alleen maar witte stranden en hoge temperaturen? Bekijk dan even de onderstaande video, want dit zijn toch echt beelden die gemaakt zijn op de hoogste berg van Griekenland. Dat is weer eens wat anders dan met je zwembroek bruin worden aan de zee of aan het zwembad. Gewoon dik bepakt de berg op om de extreem koude wind te kunnen doorstaan.

De video kwamen wij tegen toen Wintersportweerman Hajo een archiefbeeld vanuit Griekenland erbij pakte. Dit is misschien niet het beeld dat je had bij Griekenland, maar er kan zelfs op meerdere plekken geskied worden.

Skien in Griekenland

Je denkt er misschien niet als eerste aan, maar skiën in Griekenland is gewoon mogelijk. Het aantal skiliften is op een aantal handen te tellen, maar de Griekse bergen zijn vooral bij de lokale bevolking in trek als wintersportbestemming. Het aantal pistekilometers is niet te vergelijken met Oostenrijk, Zwitserland en Italië, maar een weekend heerlijk genieten van de Griekse ski mogelijkheden is ideaal. Het seizoen start net zoals veel andere Europese skigebieden in december en eindigt in april. Voor de sneeuw moet je wel hoog in de bergen zoeken, want hier valt genoeg sneeuw om de pistes te voorzien van een goede basislaag. De meest bekende skigebieden van Griekenland zijn Parnassus en Kaimaktsalan. Het oudste skigebied van Griekenland is Seli en ligt in het noorden van Grieneland bij de Vermio-berg. In Griekenland zijn in totaal 14 skigebieden te vinden waar je als wintersporter de leukste sport kunt uitoefenen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in