Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiën en het noorderlicht in Finland bekijken kan nu in twee nieuwe gebieden

Noorderlicht spotten

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Staat het noorderlicht in Finland bekijken op jouw verlanglijstje? Dat kunnen we heel goed begrijpen! Deze bucket list bestemming kan je heel goed koppelen aan je wintersportvakantie. Veel landen in Scandinavië bieden zo een beleving aan. In Finland wordt door het bedrijf The Aurora Zone twee nieuwe locaties toegevoegd waar je het noorderlicht kunt gaan bekijken. In dit artikel vertellen we je alles over deze beleving.

Het noorderlicht bewonderen tijdens je wintersport

Het noorderlicht is een van de highlights als je op vakantie gaat naar het Hoge Noorden. Als je op wintersport gaat en het noorderlicht wilt zien, kun je het beste een vakantie boeken tussen eind augustus en eind april. Lijkt het je wel wat om die magische groenblauwe sterrenhemel in het echt te bewonderen tijdens je wintersport? Bij Nordic kun je nu al een echte bucket list wintersport boeken in bijvoorbeeld Lapland. Er zijn hierbij onder andere reizen naar de Finse skigebieden Levi en Äkäslompolo te boeken. Hier droom je toch van?!

Nog meer bestemmingen om het noorderlicht in Finland te bekijken

The Aurora Zone is een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, dat volledig gericht is op reizen waarbij je het noorderlicht kunt bewonderen. Wat aankomende winter nieuw is zijn reizen naar kleinere, minder bekende skigebieden. Hier vind je nog minder drukte, zodat je in alle rust van de brede pistes af kunt skiën en ’s avonds het natuurfenomeen kunt bekijken.

Deze minder bekende gebieden zijn ideaal omdat er weinig licht de lucht ‘vervuilt’. Hierdoor is de kans dat je het noorderlicht in Finland kunt zien een stuk groter. Na een heerlijke dag skiën worden er uitstapjes geregeld met gidsen om het waanzinnige noorderlicht te spotten. Daarnaast zijn er ook vele andere activiteiten die je met de reisorganisatie kunt beleven.

De nieuwe locaties om het noorderlicht in Finland te zien

De twee nieuwe locaties om het noorderlicht in Finland te zien zijn Saariselkä en Iso-Syöte. Beide gebieden zijn erg sneeuwzeker door de noordelijke ligging in Finland.

Over het skigebied Saariselkä

Saariselkä is een van de meest noordelijke skiresorts in Europa. Het is gelegen in het Urho Kekkonen National Park in Finland. In dit skigebied zijn in totaal zes liften en 15 verschillende pistes waar je kunt afdalen. Saariselkä ligt ongeveer 1090 kilometer noordelijk boven Helsinki.

Wintersport in skigebied Iso-Syöte

Iso-Syöte is een iets groter gebied met 17 afdalingen. Dit gebied is voornamelijk ingericht op families en heeft bijvoorbeeld ook een snowpark. Het gebied ligt in het Syöte National park. De ligging van het gebied is 140 kilometer noordoostelijk van de stad Oulu. Deze plaats ligt ongeveer 750 kilometer ten noorden van Helsinki.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in