Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skigebied springt in op lancering Borat Subsequent Moviefilm

Wintersportredacteur

Voor wie de hype gemist heeft: er is een nieuwe Borat film. En dat is, in de woorden van Borat, ‘Very nice’. Kazachstan heeft er zelfs een leuke campagne omheen gemaakt om toeristen naar het land te trekken. Het skigebied Shymbulak doet eveneens leuk mee en roept mensen op te skiën waar Borat woont.

Borat Subsequent Moviefilm

Borat Subsequent Moviefilm is het vervolg op de film Borat, die in 2006 uitkwam. De film is sinds kort te zien via Amazon Prime. In beide films wordt het thuisland van Borat – Kazachstan – weggezet als ouderwets, onderontwikkeld en vrouwonvriendelijk land. Om dat beeld tegen te gaan springt de toerismeafdeling van het land in op de lancering van de film.

Very nice

In Borat Subsequent Moviefilm is één van Borats terugkerende uitspraken ‘very nice’. Die uitspraak gebruikt het bureau voor toerisme van Kazachstan nu in een promotiecampagne van het land. In de video hieronder zie je hoe dit gebeurt. De moraal van het verhaal: komt dat zien.

Kazachstan. Very Nice.

Kazakh Tourism

Ski waar Borat woont

Het Shymbulak skigebied in Kazachstan doet met de toerismecampagne mee, met de hashtag #whereboratlives. Zo proberen ze aandacht te krijgen voor hun resort. En dat ziet er niet slecht uit! Dus mocht je nog een keertje een bijzondere skibestemming zoeken… Ga dan een keertje skiën waar Borat woont. Met de auto is het ‘slechts’ 75 uur rijden vanaf Utrecht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in