Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ski & Sail in Noorwegen nu te boeken

Wintersportredacteur

Afgelopen mei ben ik mee geweest op de grootste Ski & Sail trip ter wereld. Met 120 man op een zeilboot en van daaruit je skidag starten, het was een heel avontuur. De trip was een try-out om te bekijken of er wel animo voor was. Nou, die animo was er en daarom wordt dit jaar de trip weer georganiseerd. Ik heb beloofd het jullie te laten weten als er geboekt kon worden en dat is dus nu het geval.

Ski & Sail

De Ski & Sail trip waaraan ik heb deelgenomen is een van de mooiste wintersportervaringen die ik tot nu toe heb beleefd. Vanuit de haven van Bergen vertrokken we richting Rosendal, waar we de ochtend na vertrek in het fjord voor anker gingen. Van daaruit trokken we de bergen in en skieden we met het mooiste uitzicht dat je je kunt bedenken.

Het overgrote deel aan deelnemers bestond uit toerskiërs, die grotendeels op eigen kracht de berg omhoog liepen alvorens te skiën, maar het was ook mogelijk om te skiën op de Folgefonna gletsjer. Daar gaat namelijk ‘gewoon’ een skilift. De ervaring was in ieder geval geweldig en dat laat ook het onderstaande filmpje wel zien. Wil je meer informatie over hoe de trip verliep? Bekijk dan mijn vorige artikel over de Ski & Sail trip.

Ski & Sail Rosendal 2018

Heeft de video je doen overtuigen? Mooi! Dan kun je volgend jaar zelf mee richting Noorwegen. In 2018 wordt de trip van 25-28 april 2018 gehouden. Een perfecte manier om je wintersportseizoen af te sluiten dus.

Voor 6000 Noorse kronen – 650 euro bij de huidige koers – mag je mee. Daarbij is tijdens de trip al het eten en drinken inclusief. Waar je nog wel zelf voor moet zorgen zijn de heen- en terugreis naar de havenstad Bergen. Ook de activiteiten ter plekke komen er nog bij. Je hebt namelijk (waarschijnlijk) nog een gids nodig die je vertelt waar je heen moet. Wil je skiën op de gletsjer, dan heb je nog vervoer nodig. Ook heb je je eigen materiaal nodig. Kortom, een goedkoop tripje is het niet, maar heel bijzonder is het wel.

Voor meer informatie kijk je op de Facebookpagina van het evenement.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in