Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau viert 10-jarig jubileum

Alpbachtal Ski Juwel

© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wintersportredacteur

Er wordt groots uitgepakt in het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau! Het skigebied bestaat dit jaar namelijk 10 jaar. Dit nog redelijk jonge skigebied is ontstaan in 2012 vanuit twee kleinere wintersportdalen. Sindsdien behoort het tot de grootste skigebieden in Tirol. Het jubileum wordt gevierd met een vernieuwing in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Wat dit allemaal inhoudt, lees je hier.

Ski Juwel bestaat 10 jaar

Het skigebied is ontstaan door de samenvoeging van de skigebieden Alpbachtal en Wildschönau. De liftverbinding van Inneralpbach naar de top van de Schatzberg werd in 2012 gemaakt waardoor sindsdien de twee dalen met elkaar verbonden zijn. Nu, 10 jaar later, wordt het jubileum gevierd met onder anderen de vernieuwing van een lift.

Vernieuwde lift in het skigebied

De oude Hornbahn 2000 wordt momenteel in een nieuw jasje gestoken. Deze lift was nodig aan vervanging toe. Afgelopen mei werden de vernieuwingsplannen goedgekeurd en in juni is de bouw van de nieuwe Hornbach 2000 van start gegaan. Als alles volgens plan verloopt, kun je het volgende winterseizoen al van de nieuwe lift genieten! Daarnaast komt er bij het bergstation een bijzonder uitkijkplatform. Vanaf ‘Top of Alpbachtal’ zul je je ogen kunnen uitkijken bij prachtige uitzichten.

Nieuwe lift in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
© Alpbacher Bergbahn

Wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is perfect voor families. In totaal heeft het skigebied maar liefst 113 kilometer aan pistes ter beschikking. Daarmee behoort het tot de tien grootste skigebieden in Tirol. Het is een veelzijdig skigebied waar van alles mogelijk is, ook naast het skiën. Van rodelen tot avondskiën en nog veel meer; in dit skigebied kun je je goed vermaken. Voor kinderen zijn er diverse skischolen in het skigebied, drie verschillende funparks en vele blauwe pistes om te oefenen.

Highlights die je zeker op de planning moet zetten als je op wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Waldschönau bent zijn meerijden met de pistenbully, skiën van de FIS-afdaling in Alpbach, First Line Skiing (waarbij je op zaterdag al om 7.00 uur op de pistes kan staan) en een ritje met de Lauser Sauser rodelbaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in