Nieuwsalert per mail ontvangen

Korte National Geographic docu over skiester Michelle Parker

Michelle Parker is een van de weinige vrouwen op aarde die kan zeggen dat ze professioneel ‘Big Mountain’ skiër is. In een wereld vol mannen staat zij haar mannetje. Haar positie als rolmodel voor vrouwen gebruikt ze heel bewust voor een goed doel en dat was voor National Geographic een reden om haar het onderwerp van een korte docu te maken.

Michelle Parker

Michelle Parker, geboren in 1987, is een pro skiër uit Truckee, Californië. Net zoals de meeste freeskiër begon ze als kind met de racesport. Op haar 15e realiseerde ze zich dat haar passie in het freeskiën lag en switchte ze daarnaartoe. De overstap naar het freeskiën bleek een succesvolle. Ze deed mee aan de nationale kampioenschappen, de X-games en de Red Bull Cold Rush. Een paar jaar later liet ze het funpark voor wat het was en koos ze voor het big mountain skiën. Sindsdien is ze verslaafd en doet ze een van de gevaarlijkste sporter ter wereld.

SAFE AS Clinics

Samen met andere vrouwelijke rolmodellen in de skiwereld, zoals Ingrid Backstrom en Sherry McConkey richtte Michelle SAFE AS Clinics op. Daarmee geven ze clinics aan vrouwen die meer willen leren over off-piste skiën. Het doel is om een open en welkome omgeving te creëren waarbij veiligheid in de bergen voorop staat.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in