Nieuwsalert per mail ontvangen

Sensatie in Bormio Italie

De spanning was vandaag in Bormio Italie om te snijden. Het verschil bij de bovenste vier was 0.02 seconden en de eerste plek moest zelfs door twee gedeeld worden. De Italiaan Dominik Paris en de Oostenrijker Hannes Reichelt waren beide met een tijd van 1 minuut 58.62 seconden de snelste op de Stelvio in Bormio. De derde plek werd met een verschil van 0.01 seconden ingenomen door Aksel Lund Svindal die nog nooit een podiumplek heeft gepakt in Bormio.

Met 0.02 seconden verschil op de winnaars vandaag was Klaus Kroell net iets te langzaam om het podium te betreden. Voor Paris is dit zijn tweede podiumplek en eerste overwinning van het seizoen. Met een zeer goede trainingstijd waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen tijdens zijn run.

“Het is geweldig, het was altijd al mijn droom om een Downhill te winnen in het World Cup toernooi en nu is het eindelijk gelukt.” aldus Paris vlak nadat hij realiseerde dat hij gewonnen had vandaag.

Het is een indrukwekkende prestatie om vandaag te zien dat er 4 mannen met een verschil van 0.02 honderdste het podium moeten delen. Iets wat niet dagelijks gebeurd in het World Cup toernooi. “Ik kan mij niet herinneren dat de finish zo close is verlopen. Tijdens de Olympische spelen van 2010 in Vancouver was het verschil 0.09 seconden.

Bekijk de volgende video met uitleg over de race in Bormio:

 

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in