Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Snowlife

Seizoensstart Kitzsteinhorn verschoven

Wintersportredacteur

Morgen zou het skiseizoen van start gaan op de Kitzsteinhorn. Helaas moet de start uitgesteld worden. En nee, niet vanwege corona, maar vanwege het weer.

Eerder vandaag schreven we al dat het flink kan gaan sneeuwen op grote hoogte. Die sneeuwval gaat gepaard met harde wind. Een föhnstorm trekt over Oostenrijk en daarom kan er morgen niet geskied worden op de gletsjer in Kaprun.

Seizoensstart Kitzsteinhorn dag verplaatst

Veel wintersporters hebben uitgekeken naar de start van het seizoen op de Kitzsteinhorn morgen. Eindelijk kan er weer van de pistes geknald worden. Een lichte teleurstelling voor hen, want de opening moet een dagje verschoven worden. In plaats van 3 oktober wordt dus op 4 oktober het startsein van seizoen 2020/2021 gegeven, wat betekent dat je vanaf zondag lekker kan glijden op de ‘Kitz’.

Föhnstorm

Het is niet voor niets dat de start wordt verplaatst, want de föhnstorm die vandaag opkomt in Oostenrijk is niet ongevaarlijk. De Oostenrijkse weerdiensten geven een weerswaarschuwing af. In de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagochtend worden in Zell am See windstoten tot 100 km/u verwacht. In de bergen kunnen die windstoten oplopen tot wel 170 km/u. Dan wil je niet op een gletsjer skiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in