Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Salzburgerland pleit voor wintersport met de trein om files tegen te gaan

Files naar de wintersport bestemmingen zijn al jaren een probleem in Oostenrijk. Om dit probleem op te lossen, proberen verschillende toeristische bedrijven in het Salzburgerland het aantrekkelijker te maken om met het openbaar vervoer op wintersport te gaan. Gaan we straks allemaal met de trein op wintersport?

Lange files

De meeste wintersporters gaan met de auto op wintersport. Ideaal, want je kunt ontzettend veel mee nemen en de reis begint zodra je bent ingestapt. Helaas gaat de reis lang niet altijd even soepel. Vaak ben je niet de enige die naar de sneeuw gaat en dit zorgt regelmatig voor lange files. Dat is niet alleen vervelend voor de vakantiegangers, maar ook voor de lokale bevolking.

Oplossen fileprobleem

Op de Tauernautobahn en de wegen rondom Salzburg is het vrijwel altijd druk met wintersporters die richting de skigebieden trekken. Dat kan zo niet langer en daarom wordt er gezocht naar een oplossing. Volgens Leo Bauernberger van het Salzburger Land Tourismus Gesellschaft moet dat anders in de toekomst. Er moet een oplossing komen voor het fileprobleem.

Wintersport met de trein

Om wintersporters uit de auto te krijgen, hebben de Oostenrijkers iets bedacht. Menig wintersporter is namelijk wel te porren voor aantrekkelijk geprijsde wintersportvakantie. Voor een mooie prijs kun je daarom een wintersportvakantie inclusief treinreis boeken. Hiermee hopen de Oostenrijkers dat wintersporters vaker voor het openbaar vervoer zullen kiezen en de auto thuis laten staan.

ski in metro

Eerste pakketten al op de markt

De Oostenrijkers hebben over dit idee geen gras laten groeien. De eerste wintersportreizen, inclusief treinreis, zijn al op de markt. Zo bieden ze bijvoorbeeld een uitgebreid skiweekend mét treinreis naar het Gasteinertal. Hier kunnen de gasten genieten van prachtige pistes en thermale baden die bij de reis zijn inbegrepen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in