Nieuwsalert per mail ontvangen

Saalbach-Hinterglemm-Leogang investeert 17 miljoen

Het 200 km grote skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang heeft afgelopen zomer niet stilgezeten. In totaal heeft het skigebied 17 miljoen euro geïnvesteerd. In veel skigebieden wordt dit uitgegeven aan de bouw van nieuwe skiliften, maar dit skigebied is sinds deze winter weer een waterreservoir rijker met een oppervlakte van 163.000 m², genaamd ‘Wetterkreuz’. Een trend die je in veel skigebieden terug ziet komen, om ook in droge tijden de pistes kunstmatig te kunnen besneeuwen. Uiteraard is er ook geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing van skiliften.

Daarnaast is er een nieuwe zeszitter gebouwd, de “Wetterkreuzbahn”. Deze zespersoons stoeltjeslift vervangt de ankerlift die Hinterglemm met Saalbach verbond. Vanaf dit seizoen is het mogelijk om zonder sleeplift een complete ronde te doen door het skigebied waarbij je Saalbach, Hinterglemm en Leogang aandoet. Uiteraard heeft de nieuwe skilift beschikking over verwarmde zitplaatsen, overkapping en automatische beugels. Skicircusgangers, let op: het gaat hier niet om vervanging van de lange ankerlift die je nodig hebt om van Saalbach naar Hinterglemm te komen. Hopelijk gaan ze die volgend jaar zomer aanpakken.


De afgelopen 10 jaar heeft Saalbach-Leogang-Hinterglemm circa 251 miljoen euro geïnvesteerd in modernisering en verbetering van het skigebied en is daardoor een van de modernste skigebieden in Europa als het gaat om pistes en liften.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in