Nieuwsalert per mail ontvangen

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn opent dit weekend

Na de hevige sneeuwval van afgelopen week kan ook het populaire skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn melden dat zij dit weekend het skigebied gaan openen. Uiteraard zijn niet alle pistes geopend, maar het skigebied werkt op dit moment hard om veel mogelijkheden voor de skiërs en snowboarders te realiseren. Geweldig nieuws, want hiermee opent het skigebied een stuk eerder dan gepland.

Via Facebook laat het skigebied weten op 19 en 20 november en het weekend erop een aantal liften en pistes in gebruik te gaan nemen. Ondanks dat de temperatuur aankomende dagen flink omhoog gaat denkt het skigebied de pistes goed te kunnen prepareren. Zoals het er nu uit ziet gaat het van het weekend ook weer kouder worden, dus dat zouden ideale omstandigheden betekenen voor het skigebied.

Liften en pistes die openen

Zoals net al gemeld gaat het skigebied een selectief aantal pistes en skiliften openen. De sneeuwkanonnen hebben door de aanblijvende kou de afgelopen dagen volop gedraaid, waardoor er een goede basislaag is gecreëerd waar dit weekend op geskied kan worden. De liften en pistes die dit weekend open gaan in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn:

 • Zwölferkogelbahn I+II (open van 08.30 t/m 16.30 uur)
  • Dalafdaling mogelijk
  • Restaurants die geopend zijn:
   • Winkler Alm
   • 12er Treff
 • Asitzbahn I+II (open van 08.30 t/m 16.30 uur)
  • Afdaling tot middelstation mogelijk
 • Asitzmulde ((open van 08.30 t/m 16.00 uur)
  • Restaurants die geopend zijn:
   • Alte Schmiede
   • Stöcklalm

Gereduceerde prijzen

Om maar zoveel mogelijk mensen naar de vervroegde seizoensopening te trekken zijn de prijzen voor skipassen naar beneden bijgesteld. Voor een dagpas betaal je 30 euro. Voor een tweedaagse pas betaal je 59 euro. Ter vergelijking: in het voorseizoen betaal je per dag 44 euro en in het hoogseizoen 52 euro.

Erg winters in het skigebied

Van ons vaste contactpersoon Yannick Gal ontvingen wij afgelopen weken al heerlijke winterse beelden vanuit Hinterglemm. Ook in dit skigebied is dit jaar weer geinvesteerd in de verbetering van het skigebied. Een voorbeeld hiervan is de Schönleitenbahn die afgelopen week de eerste proefrondes gedraaid heeft. Dit bericht gemist? Zie hieronder het artikel dat wij hierover publiceerden. Een prachtige skilift waar de wintersporters in het skigebied flink van gaan profiteren.

Schönleitenbahn: de eerste winterse beelden

Om je een beeld te geven hoe het er op dit moment uitziet in Hinterglemm, hierbij de foto’s die wij van Yannick Gal ontvingen. Heerlijk om te zien dat de groene weides weer zijn omgetoverd tot prachtige witte sneeuwvlaktes.

Zo mooi was het in Gerlos en Hinterglemm vandaag

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in