Nieuwsalert per mail ontvangen

’s Werelds eerste Ski Robot wedstrijd heeft plaatsgevonden in Zuid-Korea

Wintersportredacteur

Terwijl de Olympische Winterspelen in Pyeongchang vol in gang zijn, heeft ook ’s werelds eerste Ski Robot wedstrijd plaatsgevonden in Zuid-Korea. Acht verschillende teams gingen de strijd met elkaar aan en dat leverde zeer opmerkelijke beelden op.

Deelnemers

Acht verschillende teams zijn de strijd met elkaar aangegaan. De Ski Robot wedstrijd vond plaats in Hoengseong op ongeveer een uur rijden van de stad Pyeongchang. De teams waren afkomstig van Universiteiten, instituten, maar ook van onafhankelijke bedrijven.

Spelregels

De spelregels om mee te mogen doen aan de wedstrijd waren als volgt: de robot moest minstens 50 centimeter lang zijn, de robot moest voorzien zijn van twee benen en onderdelen die ellebogen en knieën moesten nabootsen. Daarnaast moest de Ski Robot worden voorzien van een apart besturingssysteem, ski’s, en skistokken. De robot die de meeste blauwe en rode vlaggen weet te omzeilen in een zo kort mogelijke tijd is de winnaar.

Prijzengeld

De winnaar van de wedstrijd ging er niet alleen vandoor met de eer, maar ook met tienduizend dollar aan prijzengeld. Niet slecht toch? Daar wil je wel een paar uurtjes voor knutselen.

Technologie

De robot wordt bestuurd door een apart besturingssysteem. Dit systeem zorgt er door middel van sensoren voor dat de robot de rode en blauwe vlaggen weet te ontwijken.

Ben je benieuwd hoe het er in de eerste Ski Robot wedstrijd aan toeging? Bekijk dan de beelden hieronder. Let wel op! De robots gaan soms hard onderuit en dat zonder helm. Het is maar te hopen dat alles goed met ze gaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in