Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ruzie met sneeuwballengevecht in Saalbach loopt uit de hand

Sneeuwbal

© Pixabay

Wintersportredacteur

Twee politieagenten zijn zaterdagavond getuige geweest van een uit de hand gelopen woordenwisseling tussen twee groepen in het centrum van Saalbach. De ruzie eindigde met rondvliegende sneeuwballen, enkele vuistslagen en verzet tegen de autoriteiten. Een persoon is gewond geraakt en een ander gearresteerd.

Uit de hand gelopen ruzie

Twee wintersportgroepen kregen afgelopen zaterdag ruzie met elkaar in het centrum van Saalbach. Wat begon met een woordenwisseling, liep al snel uit de hand. Volgens de twee agenten ter plaatse leek het geschil opgelost, tot er met sneeuwballen werd gegooid. Een 18-jarige Duitser werd op zijn achterhoofd geraakt en draaide zich om naar de groep. Dat had hij beter niet kunnen doen, een 21-jarige Oostenrijker verkocht hem vervolgens een flinke klap. De Duitser liep daarbij onbekend letsel op.

Arrestatie

De politie greep in, maar de 21-jarige man bleef agressief. Met slaan en duwen probeerde hij de arrestatie te verhinderen, maar de politie wist hem al snel te overmeesteren. Hij is aangehouden en overgedragen aan het Openbaar Ministerie van Salzburg.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in