Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ruim een meter sneeuw op de Stelviopas

Wintersportredacteur

Dat je heel gelukkig kan worden van de witte sneeuwvlokken die uit de lucht vallen, wisten we natuurlijk al. Maar nu zijn we extra gelukkig met de sneeuwval, want het lijkt erop dat de winter nu echt is gestart! Na lang wachten, 100 keer per dag de weerberichten checken en uitgestelde seizoensopeningen is de sneeuwdump eindelijk begonnen. We kunnen maar geen genoeg krijgen van de sneeuwbeelden. Deze beelden van de Stelviopas konden we jullie dan ook niet onthouden. 

Stelviopas bedenkt met dik pak sneeuw

Aangezien het op het moment flink sneeuwt hoog in de Alpen, houden we de websites en social media van skigebieden goed in de gaten. Niet alleen om jullie op de hoogte te houden van het laatste nieuws, maar ook om de mooiste plaatjes met jullie te delen. Vandaag kwamen we op de Facebookpagina van de Stelviopas terecht en daar vonden we onderstaande foto’s.

De berichten hieronder plaatsten ze de afgelopen twee dagen. Het eerste bericht geeft aan dat het hevig sneeuw en het tweede bericht, van een dag later, laat zien hoeveel sneeuw er in de tussentijd is gevallen. In 24 uur is er ruim een meter sneeuw gevallen! Bij het zien van deze beelden kunnen wij niet wachten tot we weer op de latten staan. Gelukkig is dat komende vrijdag, dus we mogen niet klagen.

 

Skigebied

Het skigebied op de Stelviopas is het enige skigebied in de Alpen dat alleen in de zomermaanden geopend is. ’s Winters is het gebied gesloten omdat het dan niet te bereiken is. Er ligt altijd zo veel sneeuw dat de weg onbegaanbaar is in de winter. Met zulke hoeveelheden sneeuw eind oktober is dat ook niet raar.

Sneeuw produceren met +14 graden

Met deze hoeveelheid sneeuw zo vroeg in het seizoen zou je bijna denken dat er geen sneeuwkanonnen meer nodig zijn. Toch worden ze nog veel gebruikt. Op de Stelviopas gebruiken ze zelfs sneeuwkanonnen die met +14 graden sneeuw kunnen produceren. Meer daarover lees je in het artikel hieronder.

Op Stelviopas wordt sneeuw met +14 graden geproduceerd

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in