Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Rodelaar in het Zillertal brengt zwaargewond nacht door in de sneeuw

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op de Hainzenberg in het Zillertal is in de nacht van maandag op dinsdag een grote zoektocht geweest naar een 24-jarige man. Tijdens het rodelen is de Tsjech op de onverlichte skipiste gekomen. Daar is hij 30 meter naar beneden gevallen en is hij, na een urenlange zoektocht, zwaargewond gevonden met behulp van een speurhond.

Verdwaald tijdens het rodelen

Rond 00.20 uur verlieten de Tsjech en zijn collega een berghut na het nuttigen van verschillende alcoholische drankjes. Via de verlichte rodelbaan wilden beiden de berg afdalen om weer terug naar het dal te komen. Na twintig minuten bereikte de collega het dal, alleen was de 24-jarige man verdwenen. Na een eerste zoektocht zonder succes, werd rond 03.30 uur de bergredding van Zell am Ziller ingeschakeld.

Uren later gevonden

Rond 05.30 uur werd de 24-jarige man opgespoord. Hij is in het bos gevonden bij de skipiste A1 door een speurhond van de bergredding. Waarschijnlijk heeft de man een verkeerde afslag genomen en is hij op de onbelichte piste terechtgekomen. Hier is hij met zijn rodel gevallen en ongeveer 30 meter in het bos naar beneden gegleden. Hij heeft zware verwondingen opgelopen. De Tsjech is met de reddingshelikopter naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in