Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Robbie Williams opent skiseizoen in Schladming

Nightrace Schladming

© Schladming-Dachstein, Herbert Raffalt

Wintersportredacteur

Gisteren werd bekendgemaakt dat Schladming, onderdeel van Ski amadé in Oostenrijk, in december de wereldster Robbie Williams als live act naar het skigebied haalt voor de feestelijke opening van het seizoen. Dit kan niet anders dan een heel groot feest worden! Williams was gisteren persoonlijk bij de presentatie in het bekende Oostenrijkse skidorp aanwezig.

Williams treedt twee keer op tijdens de seizoensopening, op 7 en 8 december staat hij in het Planai stadion in Schladming.

Na drie jaar weer een Ski-Opening in Schladming

Wegens corona heeft het openingsevent in Schladming drie jaar niet plaatsgevonden, maar zal dit jaar grootser dan ooit terugkeren. Niet alleen staat wereldster Williams hier op de bühne, ook zullen bekende (inter)nationale dj’s zoals Lost Frequencies en Da Tweekaz het skistadion onderaan de Planai World Cup op z’n kop gaan zetten en omtoveren tot de grootste dansvloer van Oostenrijk.

Robbie Williams viert 25-jarig jubileum

Williams staat bekend als rasentertainer en zijn shows zijn groots. Dit jaar viert de Engelsman zijn 25-jarig jubileum en al deze tijd is hij onverminderd populair gebleven. Met bekende hits als ‘Angels’, ‘Supreme’ en ‘Let Me Entertain You’ weet hij keer op keer elk publiek te overtuigen en is elk concert een groot feest.

Met de helikopter naar Schladming

Williams was gisteren zelf aanwezig bij de bekendmaking van de artiestennamen van de Ski-Opening die plaatsvond op de Reiteralm. De Brit maakte zijn entree met een helikopter die hem vanuit Karinthië naar Schladming vloog. Hij was in Karinthië omdat hij afgelopen zaterdag een openluchtconcert zou geven in Burg Hochosterwitz, dat helaas afgezegd moest worden wegens noodweer. Robbie Williams vertelde tijdens de presentatie dat hij altijd graag in Oostenrijk is en hij elke dag – naast golf en tennis spelen – Schnitzel heeft gegeten de afgelopen dagen. Skiën zal hij deze winter niet in Schladming, “I am less talented than I am crazy”, was zijn antwoord op de vraag of hij in december ook in de ski’s zal klikken.

Wintersport in Schladming

Het skigebied van Schladming, Schladminger 4-Berge-Skischaukel, is zoals de naam al doet vermoeden verdeeld over 4 bergen en telt zo’n 125 km aan pistes die tot een hoogte van 2015 meter reiken. Doordat het skigebied voornamelijk over blauwe en rode pistes beschikt, zal vooral de beginnende en gevorderde wintersporter zich hier goed vermaken. Voor wie op zoek is naar een uitdaging, is de bekende en beruchte World Cup piste Planai een aanrader. Hier vindt elk jaar de World Cup nachtslalom plaats en het stadion onderaan de piste is dus dit jaar weer het podium voor de Ski-Opening.

Wil jij erbij zijn in december in Schladming? Bekijk hier het wintersport aanbod!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in