Nieuwsalert per mail ontvangen

Review: Pinlock SUBZERO skibril

Pinlock SUBZEROAl jaren is Pinlock actief in de motorsportbranche en is daar dan ook toonaangevend op het gebied van anti-condens lenzen in motorhelmen. Met de introductie van de Pinlock SUBZERO skibril betreden ze een nieuwe markt. Volgens de fabrikanten is het een high-quality goggle met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Aan ons de vraag of we de skibril wilden testen om te bepalen of dit echt zo is. 

Het bedrijf Pinlock
Helmvizieren in de motorsportwereld beslaan als zo lang als ze bestaan. Sindsdien is er van alles gedaan om het beslaan tegen te gaan, van spuug tot aardappelen erop smeren. Pas toen Derek Arnold in 1997 met het dubbele vizier principe naar buiten trad onder de naam Pinlock leek een echte oplossing voor het probleem gevonden te zijn. Op dit moment zijn ze partners met 26 van de grootste motorhelmfabrikanten en daarmee marktleider.

Sales-directeur bij Pinlock Joakim de Vries vertelt dat het een logische stap is om nu de wintersportmarkt op te gaan, skiërs en snowboarders hebben immers last van hetzelfde probleem als motorrijders. In seizoen 2013-2014 is de Pinlock SUBZERO skibril nog hun enige product op deze markt, maar in de toekomst wil het merk de brillencollectie uit gaan bouwen en wellicht nog met een eigen skihelm komen.

Pinlock SUBZERO
Welnu, genoeg over het bedrijf zelf, laten we inzoomen op de Pinlock SUBZERO. Het uiterlijk van de bril doet dankzij zijn ronde en strakke vormen Italiaans aan. Het frame is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart, wit, oranje en blauw. De skibril wordt standaard geleverd met twee verschillende lenzen, één voor zonnig weer en één voor bewolkt weer. Ongeacht de kleur betaal je voor de goggle € 99,95. Wij kregen de zwarte versie met een donkere en lichte lens mee om te testen.

Pinlock SUBZERO skibril

Op het eerste gezicht deed de grote lens met de ‘pinnetjes’ me denken aan de POC brillen die daarom bekend staan. Vooral met de spiegellens is het zeker een aantrekkelijke bril om te zien. Wat wel direct opvalt is hoe ver de bril van je hoofd staat, oftewel de bril is vrij ‘dik’. Met een helm is dat niet te zien, maar met een muts is het ‘alien-gehalte’ vrij hoog als je de bril op hebt. Gelukkig heeft tegenwoordig iedereen een helm op, dus mag dat geen reden zijn om de bril niet te kopen.

Qua zicht ben ik zeer te spreken over de kwaliteit van de lenzen. Zowel bij zonnig als donker weer presteren beide lenzen goed, dus als je geen zin hebt om beide lenzen mee te nemen kun je er ook voor kiezen om één lens de hele dag te houden. Natuurlijk heeft in donker weer de lichte lens de voorkeur, maar zelfs toen bleef het donkere glas goed contrast in de sneeuw weergeven. Beide lenzen kijken verder erg rustig en dempen het scherpe zonlicht perfect. Wat wel even oefenen is, is het vervangen van de lens. Volgens de fabrikant zijn de lenzen zeer gemakkelijk om te wisselen, maar in de praktijk gaat dit net zoals bij andere brillen. Geen probleem dus, maar je komt bedrogen uit als je denkt dat het klik-klik-klaar is.

Het anti-condens systeem prima aanbevelen, met een uitzondering weliswaar. Op de testdagen was het ruimschoots boven nul op de piste en dat betekent zweten met je dikke ski-jas aan. Op zijn beurt betekent dat weer dat je skibril een stuk sneller beslaat. Chapeau voor de Pinlock SUBZERO, want op de piste bleef het zicht ondanks die lastige omstandigheden perfect. Echter, tegen op de kinderweide kinderen optillen en op en neer lopen is de skibril niet bestand. Maar hé, dan moet je ook een zonnebril op je neus hebben en genieten van de zon in je t-shirtje.

Conclusie over de Pinlock SUBZERO skibril: een kwalitatief goede bril met een mooi design voor een nette prijs.

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in