Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Reisverzekering afsluiten voor de wintersport belangrijk!

Wintersportredacteur

Is een reisverzekering afsluiten voor de wintersport dan zo belangrijk? Veel mensen denken genoeg te hebben aan een basis zorgverzekering en komen daardoor voor grote verassingen te staan, wanneer de totale kosten niet gedeclareerd worden door de verzekeringsmaatschappij. Wat houdt een aanvullende reisverzekering in en waarom is deze zo belangrijk tijdens je wintersportvakantie?

Wintersport staat in het teken van gezelligheid en het genieten van een welverdiende vakantie. Ondanks dit gegeven blijft wintersport een vakantie waar ongelukken op de loer liggen en blessures in een klein hoekje zitten. Het afsluiten van een reisverzekering naast je basis zorgverzekering is dan ook zeker aan te raden, want wintersport behoord nou eenmaal tot een risico-sport De basis zorgverzekering die de meeste Nederlanders hebben is bij ongelukken tijdens wintersportvakanties in het buitenland vaak niet toereikend. Hoe komt dit? Het is namelijk zo dat de zorgverzekering de medische kosten in het buitenland berekenen aan de hand van de tarieven die in Nederland gelden. Om dit te verduidelijken geven we hierbij even een kort voorbeeld (de cijfers die genoemd worden zijn alleen gebruikt om het verhaal duidelijk te maken):

“Stel je krijgt tijdens je wintersportvakantie in Oostenrijk een gebroken been en moet naar een plaatselijk ziekenhuis overgebracht worden. Je hebt geen aanvullende reisverzekering en had verwacht genoeg te hebben aan je basis zorgverzekering. In Nederland kost een gebroken been 2.000,- euro maar bij het ziekenhuis in Oostenrijk krijg je een rekening van 3.000,- euro. De kosten die standaard in Oostenrijk worden gerekend bij een gebroken been blijken hoger te zijn. De verzekeringsmaatschappij zal hier dus met een basis zorgverzekering maar 2.000,- vergoeden. Die 1.000,- dien je zelf te betalen en kun je niet verhalen bij je verzekeringsmaatschappij.”

In het bovenstaande voorbeeld moet je 1.000,- euro te betalen. Dit is een scenario waar je ‘maar’ 1.000,- moet betalen, want stel dat je hoofdletsel hebt opgelopen en met een helikopter naar een plaatselijk ziekenhuis overgebracht moet worden? Dan kunnen deze bedragen tot in de duizenden euro’s oplopen en is je vakantie in eens een stuk duurder dan voorspeld.

Het afsluiten van een aanvullende reisverzekering zorgt er voor dat je niet voor grote kosten komt te staan wanneer je een ongeluk krijgt tijdens de wintersport. Een aanvullende reisverzekering vergoedt het verschil tussen de kosten die in Nederland vergoedt worden door de basis zorgverzekering en de kosten die in het ziekenhuis in het buitenland gerekend worden.

Wil je weten wat de goedkoopste reisverzekering is? De reisverzekering vergelijker geeft makkelijk en snel de geschikte reisverzekering.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in