Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Sparen (en besparen) voor wintersport: hoe doe je dat?

Wintersportredacteur

Leuke dingen doen in het leven kost meestal geld. Op wintersport gaan ook. Wintersport is over het algemeen een best prijzige vakantie. Hoewel het nu hartje zomer is, wordt het dus weer tijd om te gaan sparen voor de wintersport. Hoe je dat het beste kunt doen? Wij hebben een rijtje met tips voor jullie klaarstaan. 

1. Neem een aparte wintersportrekening

Waarom geen aparte bankrekening voor de wintersport? Als je het geld voor de wintersport gescheiden houdt, kom je niet in de verleiding om het gespaarde geld te gebruiken voor andere doeleinden. Daarnaast is het handig om automatisch een vast bedrag naar deze rekening te storten. Zo hoef je niet steeds handmatig geld over te maken.

2. Willen vs nodig hebben

Als je op vakantie gaat is het altijd verleidelijk om jezelf te verwennen met bijvoorbeeld nieuwe wintersportkleding of andere onnodige items. Onderscheid de noodzakelijke dingen van hetgeen dat je niet nodig hebt. Maak hier een lijst van. Door je bestedingspatroon op deze manier in kaart te brengen zorg je ervoor dat je voor de vakantie, maar ook op vakantie meer geld over zal houden.

3. Wees alert op kortingen

In aanloop naar de wintersport zijn er genoeg aanbiedingen voor bijvoorbeeld wintersportkleding. Houd deze goed in de gaten. Je wil natuurlijk niet meer uitgeven dan nodig. Bedenk ook op wintersport wat je nodig hebt voor volgend jaar. Als het skiseizoen voorbij is kun je rekenen op hoge kortingen.

4. Verandering in levensstijl

Kleine veranderingen in je dagelijks leven kunnen al een groot verschil maken. Neem bijvoorbeeld brood mee naar je werk en ga niet steeds buiten de deur eten. Daarnaast is het ook een idee, als het mogelijk is, om af en toe eens lopend of met de fiets naar je werk toe te gaan. Dit scheelt een hoop benzinekosten of kosten voor het openbaar vervoer.

 

5. Boek op het juiste moment

Als het mogelijk is, probeer dan vroeg te boeken. Je kunt dan profiteren van leuke kortingen. Daarnaast is een midweek vaak goedkoper dan het weekend. Bekijk nu alvast de aanbiedingen, wellicht zit er wat voor je bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van DEZE AANBIEDINGEN VOOR DE KERSTVAKANTIE?

6. Kies je skigebied zorgvuldig

Waar je naar toe gaat is net zo belangrijk als wanneer. Populaire skigebieden zijn meestal het duurste. Waarom zou je niet naar een minder populair skigebied toe gaan? Misschien is de après-ski niet zo druk als je gewend bent, maar je bespaart flink.

Lees ook: goedkope vliegtickets boeken bij Transavia

7. Verzorg je eigen catering

Eenmaal aangekomen op de wintersportbestemming? Ook hier kun je zorgvuldig met je geld omgaan. Tijdens de wintersport kun je er voor kiezen om een accommodatie te boeken waar je verantwoordelijk bent voor je eigen eten. Het is misschien minder luxueus, maar je portemonnee zal je later bedanken. Daarnaast heeft het ook wel wat om zelf te koken en daarna gezellig te eten met zijn allen.

8. Stel een budget in

Misschien wel de belangrijkste stap is het instellen van een budget. Als je weet hoeveel je wil en kan uitgeven voordat je vertrekt, wordt de vakantie minder stressvol. Ook onder invloed van alcohol kan je budget in de après-ski er ineens groter uitzien dan je normaal gesproken denkt. Probeer dit te vermijden, wij kennen de gevaren ;-).

9. Niet elke dag après-skiën

Heel verleidelijk, maar houd het bij 1, 2 of 3 dagen (afhankelijk van punt 8). En ga je wel, laat die shotjes en mixdrankjes lekker achterwege en drink eens alleen bier of wijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in