Nieuwsalert per mail ontvangen

Regering stemt in met nieuwe skilift op Stubaier Gletsjer

Stubaier gletsjer krijgt naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe skilift (Zubringerbahn). Dit werd allemaal duidelijker toen dinsdag de deelstaatregering instemde met een verplaatsing van de grens van een belangrijk natuurgebied dat op de geplande route ligt. De reden voor deze nieuwe verbinding heeft te maken met het feit dat de oude route erg gevoelig is voor wind. Alleen al deze winter moest de skilift tien dagen stopgezet worden vanwege het stormachtige weer.

Voorheen kon er niet gesproken worden over een nieuwe route, omdat deze door een beschermt natuurgebied ging. Dit is nu niet meer het geval, want de grenzen zijn verplaatst waardoor het natuurgebied geen belemmering meer vormt. Zowel voorzitter van het toerismebureau Stubaital en voorzitter van het bestuur Sepp Rettenbacher zijn blij met deze beslissing.

De nieuwe skilift moet binnen nu en twee jaar gerealiseerd gaan worden en zorgt voor een capaciteit van 1500 personen per uur. Als alles volgens planning verloopt gaat er deze zomer begonnen worden met de bouw en wordt hij in de winter van 2017-2018 in gebruik genomen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in