Nieuwsalert per mail ontvangen

Recordwarmte in Oostenrijk gisteren

Wie op wintersport is in Oostenrijk heeft het zeker gemerkt gisteren: het was warm. En niet een beetje warm, bijna zomers warm. 

Mits je genoeg zonnebrandcrème ophad kon je gisteren heerlijk in t-shirt genieten op het terras. De zon deed zijn ding en een heerlijke lentebries waaide door de bergen. Dat gebeurt wel vaker in februari, maar nog nooit gebeurde het op deze manier. In Oostenrijk werd namelijk het warmterecord gebroken. In Pottschach-Ternitz werd maar liefst een temperatuur van 23,2 graden gemeten. Daar zouden wij in Nederland in de zomer voor tekenen. In Tirol was het ook warm en daar steeg het kwik tot 17,6 graden Celsius. Het vorige record stamde uit 1990.

Overdag was het gisteren een prachtige dag, maar vannacht zag het er op veel plekken minder goed uit. De temperatuur bleef hoog waardoor de verwachte sneeuw geen sneeuw was maar regen. Met bakken kwam het uit de lucht. Gelukkig is een temperatuurdaling in het vooruitzicht. Locals hebben het zelfs over extreme kou en enorm veel sneeuwval.

Voor een enkeling was het gisteren te warm in t-shirt. De twee op de foto’s zijn gisteren gespot in het Zillertal.

bikini skibikini zwembroek

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in