Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Rechtsbijstanddekking voor wintersport noodzakelijk?

Wintersportredacteur

Dat een reisverzekering noodzakelijk is op wintersport schreven we al in een eerder artikel. Maar heb je wel eens aan een rechtsbijstanddekking voor wintersport gedacht? Als je betrokken raakt bij een incident kun je niet alleen rekenen op medische kosten, maar heb je vaak ook rechtshulp nodig. En die hulp is niet gratis. Om je recht te halen bij bijvoorbeeld een botsing op de piste moet je soms duizenden euro’s meenemen.

Dat lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar dat hoeft niet zo te zijn. Hieronder twee praktijkvoorbeelden van wanneer een rechtsbijstanddekking voor wintersport zeer welkom is.

  1. Botsing op de piste
    Een Nederlandse vrouw volgt skiles en tijdens die les botste een Oostenrijkse man tegen haar op. Hierdoor liep ze nare verwondingen op waarvan de kosten opliepen tot wel 20.000 euro. Die kosten moeten verhaald worden op de schuldige, die ontkende schuldig te zijn. Dankzij de reis rechtsbijstand werd het slachtoffer geholpen door een Nederlandse advocaat die samenwerkte met een Oostenrijkse advocaat die helemaal thuis is in de Oostenrijkse skiregels die van toepassing waren. Samen hebben zij de andere skiër en zijn aansprakelijkheidsverzekering aansprakelijk gesteld. Na een lange discussie heeft de verzekeraar uiteindelijk de aansprakelijkheid erkend en de schade vergoed.
  2. Dakproblemen
    Tijdens de vakantie reed een Nederlander elke ochtend met z’n auto richting de piste. Met z’n ski’s op het dak vertrok hij uit de parkeergarage, waar het de derde dag misging. Het automatische mechanisme van de roldeur werkte niet naar behoren en de roldeur kwam naar beneden toen hij eronderdoor reed. Gevolg: een fikse schade aan de ski’s, de dakdragers en het dak van z’n auto. Het jammere eraan is dat er nog een medewerker van het appartementencomplex naast stond die niet ingreep. Toen de man het voorval meldde bij de eigenaar van het complex gaf die niet thuis. Pas na het inzetten van de reis rechtsbijstand besefte de eigenaar van het complex dat hij niet onder de schade uit kon en vergoedde hij die.

Experts

Als je een reis rechtsbijstanddekking afsluit word je bij incidenten ondersteund door experts op het gebied van schadeafhandeling. Een goede reisverzekeraar is de Europeesche. Zij werken samen met de deskundigen van DAS op het gebied van reis-rechtsbijstand. In Europa wordt de rechtsbijstand bij een incident tegen kostprijs gedekt, buiten Europa tot een maximum van 25.000 euro. Meer informatie over een goede, complete reisverzekering vind je hier: www.europeesche.nl

Wat wordt gedekt?

  • Juridische meningsverschillen die verband houden met de reis.
  • Verhaalsbijstand: als iemand anders schade aan jou of je eigendommen heeft toegebracht gaat de rechtsbijstand die schade verhalen.
  • Strafbijstand: als een zaak tegen je wordt aangespannen als je niet opzettelijk de wet hebt overtreden.
  • Contractbijstand: als er juridische verschillen zijn over contracten die je hebt gesloten voor de reis.
  • Waarborgsom: als er een waarborgsom nodig is voor je vrijlating, voor de teruggave van je spullen of om een beslag op je spullen op te heffen.

Ook interessant:

Misverstand: mijn zorgverzekeraar betaalt de banaan

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in