Nieuwsalert per mail ontvangen

Range Rover legt beroemd en bizar skiparcours af in Zwitserland

Met een auto een skirace parcours afleggen? Laat dat maar over aan professioneel autocoureur Ben Collins. Je kent hem misschien nog wel als ‘The Stig’ van Top Gear. Met de nieuwste Range Rover Sport neemt hij het beroemde Inferno downhill parcours in Zwitserland die een lengte heeft van circa 14 kilometer. Een spectaculaire uitdaging die niet zonder slag of stoot afgerond.

Als je tijdens je wintersportvakantie van plan bent om het gevaar naast de ‘normale’ weg op te zoeken, dan is het aan te raden om een goede 4×4 auto aan te schaffen. Bij skigebieden denken we dan al snel aan BMW, Mercedes en Audi, omdat zij prominente promotieplekken hebben bij skiliften en andere centrale punten. Als we het echt over offroad hebben dan komen we natuurlijk al snel uit bij Range Rover. Niet gek dat professioneel autoracer Ben Collins met dit automerk de Inferno Downhill Challenge aangaat!

Benieuwd naar de beelden? Het filmpje duurt ongeveer 5 minuten, maar is zeker het kijken waard. De prachtige natuur, de eeuwige sneeuw en uiteraard het geweld van de 4×4 auto. Wat gaat zijn tijd worden?

Inferno Downhill

De Inferno Downhill is een van de meest extreme skirace parcours van Europa. Het parcours is bijna 15 km lang en is hiermee een van de langste van Zwitserland. Aan het einde van januari wordt elk jaar de spectaculaire skirace gehouden en voor ervaren skiërs is de piste de hele winter geopend. De historie van de piste gaat al flink wat jaren terug. In 1928 besloten een aantal Britten de meest bizarre skirace te maken, genaamd Inferno. Tot de dag van vandaag bestaat de race die begint op de top van de Kleine Schilthorn op 2.900 meter. Het parcours eindigt op 800 meter. Een goede skiër legt het parcours af in circa 45 minuten. De winnaar van de Inferno races doet het in een kwartiertje.

 

Met de auto de piste op lijkt een sport te worden. Ken je de onderstaande artikelen al?

Slalom skiën met een Lamborghini

Max Verstappen zorgt voor spektakel in Kitzbühel

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in