Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Prognose aantal wintersporters 2014-2015 stabiel

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Uit de prognose van de ANWB is gebleken dat het aantal wintersporters in het seizoen 2014-2015 stabiel zal blijven. Naar verwachting zullen er net zoveel wintersporters als vorig jaar richting de Alpenlanden vertrekken.

Zeker wanneer de sneeuwcondities optimaal zijn zullen de cijfers positief uitvallen. In Duitsland zal het Sauerland wederom erg populair zijn voor de midweek vakanties en Oostenrijk staat nog steeds op plaats 1 qua favoriet wintersportland bij de Nederlanders. Wanneer de Nederlanders richting de sneeuw vertrekken is de auto nog steeds het meest favoriete vervoersmiddel. Dit percentage ligt op 80% en het percentage dat met de touringcar vertrekt ligt op 8%. Het overige percentage wordt ingevuld door de vervoersmiddelen trein en vliegtuig.

Favoriete wintersportmaanden:

  • Februari: 40%
  • December: 21%
  • Januari 21%

De Nederlanders geven nog steeds het meest hun voorkeur aan skien. 77% kiest namelijk voor skien en 10% voor snowboarden. De wintersportactiviteiten als wandelen en langlaufen sluiten met het minste percentage hierbij aan.

De ANWB heeft deze cijfers bekend gemaakt aan de hand van de resultaten van het CVO-rapport Wintersportvakanties 2013-2014.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in