Nieuwsalert per mail ontvangen

Prachtig weer in Oostenrijk even op pauze na vandaag

Archiefbeeld gondel

Als je nu op wintersport bent in Oostenrijk dan kun je de titel van dit bericht alleen maar bevestigen. Wat een heerlijke omstandigheden overheersen op dit moment in de skigebieden. Strak blauwe lucht, een heerlijk zonnetje en verse poedersneeuw maken de condities echt om van te dromen. Nog beter dan gisteren, omdat de pistes gisteren voornamelijk in het teken stonden van sneeuwhopen vanwege de vers gevallen sneeuw in de nacht daarvoor. Dit was gisternacht niet het geval waardoor de pistes heerlijk opgevroren opgeleverd konden worden door de skigebieden.

Het gevoel als je ’s ochtends de pistes opgaat en je ziet alleen maar ribbeltjes op de pistes. Dit was vanmorgen zeker het geval, want al vroeg in de ochtend werd duidelijk dat er een mooie dag op het programma zou staan. Nauwelijks wolken en heerlijk bruin worden tijdens het skiën of op de terrassen. De wintersporters pakten dan ook hun moment vandaag en gingen massaal de pistes op. Deze condities hebben we dit seizoen namelijk nog niet veel meegemaakt in Oostenrijk.

Toch moeten de Oostenrijkse skigebieden het prachtige weer eventjes achter zich gaan laten, want op dit moment betrekt het weer op veel plekken in Oostenrijk en gaat er weer een weersverandering plaatsvinden. De laatste écht mooie dag van deze week hebben wij vandaag gehad, want het gaat warmer worden.

Screen Shot 2016-03-10 at 15.00.30

Het weer voor morgen (vrijdag)

Screen Shot 2016-03-10 at 15.00.37

Het weer voor overmorgen (zaterdag)

Screen Shot 2016-03-10 at 15.01.14

Het weer voor zondag

Zoals je ziet gaat het weer warmer worden in Oostenrijk en kan er in de lagergelegen gebieden weer regen gaan vallen. Het zonnetje laat zich af en toe zien, maar zoals het gisteren en vandaag was gaat deze week niet meer gebeuren. Tot die tijd blijven we gewoon nagenieten van de heerlijke dagen die Oostenrijk achter de rug heeft. De onderstaande foto’s laten zien hoe het in een aantal bekende skigebieden in Oostenrijk was vandaag.

Westendorf I

Foto: Facebook Westendorf

Westendorf

Foto: Facebook Westendorf

Ook het hogergelegen Sölden deelde vandaag met trots een heerlijke foto. Prachtig om de hoge bergtoppen in de verte te zien liggen. Met deze prachtige omstandigheden is dat ook perfect mogelijk!

Solden

Foto: Facebook Sölden

We gaan weer afwachten wat het weer ons gaat brengen de komende dagen. Maart zijn we in ieder geval erg goed gestart qua sneeuwcondities!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in