Nieuwsalert per mail ontvangen

Powdair Airlines: nieuwe vliegtuigmaatschappij voor wintersporters

Steeds meer wintersporters vliegen naar hun wintersportvakantie. Binnen een paar uur op de piste staan is namelijk ontzettend relaxt. Om nog meer wintersporters met het vliegtuig op bestemming te brengen is er onlangs een nieuwe vliegtuigmaatschappij opgericht: Powdair.

Vliegtickets inclusief vervoer ski’s

De eerste vluchten van Powdair gaan op 17 december. Boeken kan vanaf juni. Wat mooi is voor wintersporters is dat het transport van de ski’s inbegrepen is bij het vliegtickets. Hoe kan het ook anders bij een vliegtuigmaatschappij voor wintersporters? Over een eigen vloot beschikt Powdair voorlopig nog niet, daarom werkt de maatschappij samen met een partner die twee vliegtuigen ter beschikking stelt. Een retourtje zou vanaf 230 euro te koop zijn.

Powdair is in maart opgericht met een startkapitaal van een miljoen euro. De nieuwe maatschappij heeft direct concurrentie, want ook Swiss Air heeft aangekondigd te gaan vliegen tussen Londen en Sion. Zij doen dit voorlopig alleen in februari op vier zaterdagen. Wat Powdair in de zomer gaat doen is nog niet bekend. Wij wensen ze in ieder geval veel succes.

Vliegen op Sion

De nieuwe vliegtuigmaatschappij gaat vliegen op het Zwitserse vliegveld van Sion. Dat ligt direct naast het skigebied van Veysonnaz en dichter bij vele skigebieden dan het grote vliegveld in Genève. Enkele transfertijden naar grote skigebieden:

  • Nendaz – 25 minuten
  • Crans-Montana – 30 minuten
  • Verbier – 45 minuten
  • Zermatt – 1 uur
  • Saas-Fee – 1 uur
  • Châtel – 1 uur

Sion staat bekend als een prachtig vliegveld om te landen. Je landt er tussen de bergen en het uitzicht is daarom geweldig. Vlieg je met Powdair? Dan is dit wat je kunt verwachten als uitzicht:

8 vliegvelden voor Powdair

De vliegvelden waarvandaan Powdair vliegt liggen bijna allemaal in het Verenigd Koninkrijk, met twee uitzonderingen. Ook vanaf Deurne (nabij Antwerpen) en Hamburg (Duitsland) kun je richting Zwitserland vliegen. De andere vliegvelden zijn Edinburgh, Manchester, Southampton, Bristol, London Luton en London Southend. Welke vliegvelden er in de toekomst bijkomen is nog niet te zeggen. Eerst maar eens het komende seizoen goed doorkomen. Er wordt gevlogen met een Airbus A319 met plek voor 144 personen per vliegtuig. Gevlogen wordt er 6 dagen in de week, alleen op dinsdag niet.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in