Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Potje polo in de sneeuw? Het kan in Seefeld.

Wintersportredacteur

Snow polo? Wij Nederlanders zijn niet zo bekend met deze sport,beoefend door middel van krachtige paarden en grote lange stokken. Bekijk dus eerst maar even de video hieronder.

In Seefeld vind je van 22-1-2016 tot 24-1-2016  het Snow Polo Championship 2016. De beste nationale Snow Polo teams van Europa nemen het tegen elkaar op tijdens dit evenement. Natuurlijk is skiën prioriteit nummer 1, dat snappen wij ook wel. Maar mocht er verzuring intreden en ben je er even klaar mee, is dit evenement zeker een ‘happening’ om mee te maken.

Er is trouwens meer te doen in de Olympiaregion Seefeld. Hieronder enkele evenementen die het bijwonen waar zijn.

Na het skiën genieten van traditionele Oostenrijkse kerstmarkt?
Dan moet je echt naar het Seefelder sneeuwfeest zijn geweest. Ieder jaar trekken zowel de locals als de vakantiegasten er op uit, richting dit evenement.  Ervaar het typische wintersport gevoel met de kneuterige kerstkraampjes, Oostenrijkse muziek, bizar hoge sneeuw creaties en natuurlijk erg veel drank.  Dus ben je van 14 tot 16 januari in Seefeld? Sla dit evenement dan niet over!

kerstmarkt

De grootste winterparty in de Alpen
Op 5 maart zal er in dit Tiroolse dorp een groot podium worden opgebouwd. De Oostenrijkse zanger Andreas Gabalier treedt namelijk deze avond op. Vorig jaar was hij er ook al en deze ‘generale repetitie’  ging hartstikke lekker. Vandaar dat de verwachtingen hoog gespannen zijn voor dit jaar. Een staanplaats kost je als volwassenen €42,-. Deze, voor ons onbekende, zanger zal dan ook wel erg goed zijn…

Voor het eerst in je leven een langlaufwedstrijd bijwonen?
Op 5 maart wordt er een internationale langlaufwedstrijd gehouden in Seefeld. De ‘Ganghoferlauf en Miniganghoferlauf’ staat bekend als een zeer zwaar langlauf-parcours. Misschien is het een leuk ideetje om na het zien van deze wedstrijd, zelf ook een te gaan langlaufen. Ik? Langlaufen? Wat saai zeg! Probeer het anders een keer. Het is moeilijker dan je denkt.

Tennis evenement: European Senior Open

De beste tennissers uit Europa gaan in januari 2016 de strijd met elkaar aan. 600 deelnemers doen een gooi naar de toernooititel. Voor ons wintersporters is dit evenement leuk om bij te wonen. Waarom? Het evenement eindigt namelijk met traditionele muziek. Oostenrijkse muziek. Dus ga jij naar Seefeld in januari en houd je van tennis? Dan is het verstandig om een kijkje te nemen in de WM Hall. Hier wordt namelijk voor de 40ste keer het toernooi gehouden.

Ook leuk om te lezen: 3 sportevenementen die je eens van dichtbij moet zien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in