Nieuwsalert per mail ontvangen

Portemonnee na 55 jaar teruggevonden in Franse après-ski bar

De Engelse Bill Leech keek vreemd op toen hij hoorde dat zijn portemonnee gevonden was. Hij was toch niets kwijt? Het kwartje viel toen bleek dat het om zijn portemonnee ging die hij in 1960 in een après-ski bar in het Franse Chamrousse verloren was. De herinneringen kwamen terug.

Als 18 jaar oude jongen studeerde Bill de Franse taal aan de universiteit van Grenoble. Hij kwam naar het land om ook daadwerkelijk te studeren, maar de praktijk leerde dat hij vooral leerde skiën. Na een mooie dag skiën bracht hij ook regelmatig tijd door in de après-ski. Dat is dan ook waar hij 55 jaar geleden zijn bruine leren portemonnee met daarin zijn ID en rijbewijs verloor. Zodra hij daarachter kwam is hij nog op zoek gegaan naar de beurs, maar die was nergens meer te vinden. “Gelukkig zat er geen geld in en weinig van echte waarde. Ik kon alle papieren redelijk snel vervangen en heb er dan ook weinig om gerouwd,” vertelt Bill.

LEES OOK: DE RETRO SKIHELM UIT 1960 MAAKT ZIJN RENTREE

Het resort werd onlangs verkocht en de oude bar werd verplaatst. Toen de timmerman aan de bar aan het werk was vond hij de portemonnee die in perfecte staat was. Snel werd de oude eigenaar ervan opgespoord om de beurs op te sturen, maar daar wilde hij niets van weten. Bill vloog richting de Franse Alpen om zijn verloren bezitting op te halen. “Dat bracht veel mooi herinneringen terug, 55 jaar is een hele lange tijd. De tijd die ik in Grenoble heb doorgebracht was één grote vakantie. Mijn familie is geïnspireerd door het verhaal. Ik hoop ze mee te kunnen nemen naar de Alpen voor een skitrip. De portemonnee berg ik vanaf nu heel erg goed op.”

Ben jij ook wel eens wat kwijtgeraakt in de après-ski? Er is dus nog hoop…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in