Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Politie zoekt verdachte na ski-ongeluk in Zürs

Wintersportredacteur

Vervelend nieuws uit de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. In Zürs is woensdagmiddag een skiër zwaar gewond geraakt. De dader liet zijn gegevens bij een getuige achter, maar die bleken achteraf vals te zijn. Daarom is de politie nu naar hem op zoek. 

Ongeluk in Zürs

Het ongeluk gebeurde gistermiddag rond 14.00 uur op de skibrug naar het dalstation van de Zürserseebahn. Een skiester kwam uit de Hexenbodenlift en werd vervolgens aangeskied door een Duitse man. Beide skiërs kwamen hierbij ten val. De Duitse skiër kwam er zonder verwondingen van af, maar voor de skiester liep het minder goed af. Zij scheurde haar beide kniebanden af.

Valse gegevens

Mocht je betrokken raken bij een ongeluk, dan ben je verplicht je gegevens achter te laten. Deze man had daar blijkbaar niet zo’n zin in en was verder gegaan zonder zijn naam en telefoonnummer achter te laten. Een oplettende ooggetuige had dit door en is achter de man aangegaan. Ter hoogte van de Zürserseebahn hield hij de verdachte aan en vroeg om zijn gegevens. Hierbij gaf de man toch zijn naam en telefoonnummer, maar achteraf bleek dat hij valse informatie had gegeven.

Gelukkig was iemand zo slim om een foto van de man te maken. Met deze foto en de informatie die ooggetuigen hebben gegeven, is de politie nu op zoek naar de man. Het gaat om een Duitse man van 55 tot 60 jaar. Hij droeg een blauwe ski-jas en oranje broek, zwarte helm en sprak een dialect. Mocht je wat gezien hebben, dan kun je je melden bij de politie in Lech of bellen naar +43 (0) 59 133 8105.

 

Tweede ongeluk op woensdag

Dit ongeluk was al het tweede ongeluk dat gisteren gebeurde. Bij het middenstation van de Trittkopfbahn raakte een Duitse skiester gewond. Een onbekende skiester skiede over haar ski’s heen, waardoor ze ten val kwam. In eerste instantie bleek alles goed te gaan en skiede de onbekende verder. Helaas bleek het achteraf toch niet in orde te zijn en moest de Duitse vrouw met de pisteredding naar beneden worden gebracht. Dit ongeluk gebeurde rond 12.00 uur en ook hiervoor is de politie nog op zoek naar getuigen. De vrouw die ze zoeken is tussen de 17 en 19 jaar en droeg een beige jack met luipaard patroon. De politie uit Lech vraagt getuigen om zich te melden bij het bureau of naar bovenstaand nummer te bellen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in