Nieuwsalert per mail ontvangen

Plannen skigebied Gaißau-Hintersee optimistisch

Foto: gaissauhintersee.at

Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe plannen voor de heropleving van het skigebied Gaißau-Hintersee gepresenteerd in Salzburg. Naar verluidt zal er circa 12 miljoen euro geïnvesteerd gaan worden door een Chinese geldschieter.

Deze maand werd bekend dat het kleine skigebied in financiële problemen zit en dat een Chinese ondernemer als investeerder het gebied een extra impuls gaat geven. De ondernemer is eigenaar van het grootste skigebied in Peking en wil met het oog op de Olympische Spelen van de commerciële aanpak van Oostenrijkse skigebieden leren.

Voor deze nieuwe aanpak zal er een nieuwe acht-persoons gondel gebouwd worden en zal er geïnvesteerd worden in sneeuwkanonnen. De plannen die gepresenteerd zijn laten optimistische cijfers zien. Ondanks de daling van 40% in het aantal verkopen afgelopen seizoen zijn de plannen die gepresenteerd worden optimistisch ingezet. “Er waren voor ons skigebied maar 70 effectieve werkdagen afgelopen jaar. Normaal gesproken behalen we een omzet van 2 miljoen euro en dat is voldoende om als skigebied weer te kunnen werken aan verdere ontwikkelingen”, aldus Gernot Leitner, nieuwe directeur van het skigebied.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in