Nieuwsalert per mail ontvangen

Perfecte wintersportomstandigheden met Pasen

Wintersportredacteur

De paaseitjes en paashazen liggen alweer een tijdje in de winkel en we zijn het aftellen naar de vrije Paasdagen. Die komen nu wel erg dichtbij en daarom kunnen we zeggen dat we perfecte wintersportomstandigheden hebben met Pasen. Over het weer kunnen we nog niet oordelen, maar wel over de hoeveelheid sneeuw.

De afgelopen jaren maakten wij ons zorgen over het einde van het wintersportseizoen. In het begin van het seizoen viel er in de Alpen toen weinig sneeuw en enkel de sneeuwval erg laat in het seizoen heeft Pasen kunnen redden. Dit jaar zijn alle zorgen weg. Wil je nog eens met Pasen naar de sneeuw? Dan is dit jouw jaar.

Regelmatige sneeuwval

In de Alpen konden we dit jaar niet alleen spreken over een vroege start van de winter, maar ook over regelmatige sneeuwval. Het was elke keer slechts een paar dagen mooi weer voordat het weer ging sneeuwen. Die regelmatige sneeuwval heeft tot een perfecte ondergrond geleid om de pistes lang goed te houden. En ook nu, laat in het seizoen, helpt de temperatuur een handje mee om de pistes perfect te houden. Kijk bijvoorbeeld de onderstaande foto vanuit Flachau van vanochtend. Dat ziet er toch perfect uit?

Foto: Youri Boermeester

Plus voor toerisme

De goede sneeuwcondities leidt onder andere voor Zuid-Tirol tot een flinke plus, zo meldt ORF. In vergelijking met vorig jaar had de regio alleen in januari al een plus van 7,1 procent in het aantal overnachtingen. Daarbij moet wel gezegd worden dat er in grote delen van Zuid-Tirol vorig jaar extreem weinig sneeuw viel in vergelijking met andere delen van de Alpen. Voor dit seizoen worden in iedere geval goede (en zwarte) cijfers verwacht.

 

Last-minutes met Pasen

Heb je nog wel trek in een wintersport? Dan kun je uiteraard met Pasen even die kant op gaan. Hieronder 3 aanbiedingen die wellicht wel interessant voor je zijn. En heb je met Pasen geen tijd? Vergeet Dutchweek Norway dan niet!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in