Nieuwsalert per mail ontvangen

Perfecte weersomstandigheden voor de tijd van het jaar

Bij het zien van de weersvoorspellingen voor de komende week in Oostenrijk en Frankrijk komt er meteen een glimlach op je gezicht. Vandaag en morgen valt in veel skigebieden nog een vlokje sneeuw, maar daarna zien we een duidelijke weersverandering. De zon gaat een aantal dagen achter elkaar overheersen en de temperatuur blijft rond het vriespunt schommelen. De perfecte omstandigheden om nog even een aantal dagen wintersportvakantie te boeken en te werken aan een lekkere bruine kleur op het gezicht. 

De sneeuwval van afgelopen weken hebben de skigebieden in Oostenrijk erg goed gedaan. De pistes zijn hierdoor weer voorzien van een verse laag sneeuw waarmee zij tot het einde van het seizoen de pistes in goede condities kunnen houden. De lagergelegen pistes hebben het overigens wel wat zwaarder, maar dat is normaal zo aan het einde van het seizoen. “Het vooruitzicht voor de komende dagen kunnen ook wij als skileraren het seizoen heerlijk afsluiten. De laatste weken zijn aangebroken en we kunnen nog wel wat zonuren gebruiken. De temperaturen blijven laag en het wordt flink insmeren de komende dagen,” aldus Renske den Hartog, full-time skileraar in Oostenrijk.

weersvoorspelling

Weersvoorspelling Gerlos, bron: Snowplaza.nl

Niet alleen in Oostenrijk wordt het prachtig weer. Ook de Franse skigebieden gaan te maken krijgen met prachtig weer. Hier moet alleen nog even twee dagen gewacht worden, want morgen en overmorgen kan hier nog circa 10 cm sneeuw gaan vallen. Ideaal, want de condities vanaf donderdag zijn veelbelovend. Zie als voorbeeld Val Thorens dat op een hoogte ligt van 3.200 meter.

Weersvoorspelling Val Thorens

Weersvoorspelling Val Thorens, bron: Snowplaza.nl

Ook hier zie je dat de temperatuur laag blijft waardoor de sneeuwcondities nauwelijks achteruit gaan. Genieten dus en we hebben een prachtige periode voor de boeg!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in