Nieuwsalert per mail ontvangen

Paralympische snowboarder opent Zomerspelen

Je zou zeggen dat een Paralympische winteratleet weinig in Rio heeft te zoeken op dit moment. Niets in minder waar, want de Amerikaanse snowboarder Amy Purdy was er gewoon bij tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen. Ze trad samen met haar danspartner KUKA op. 

Naast succesvol snowboarder – ze won brons op de Paralympische Winterspelen in 2014 – is Purdy actrice, model, professional speaker, kledingontwerpster, schrijver en is ze mede-eigenaar van Adaptive Action Sports. Daarnaast deed ze mee aan Dancing with the Stars, waar ze tweede werd. Dat verklaart dan ook haar optreden tijdens de openingsceremonie.

 

Tijdens de ceremonie danste zij met haar robotarm KUKA en zette ze een prachtige show neer – zie de video hierboven. De 36-jarige snowboarder is wat je noemt een multitalent. Hieronder zie je haar performance tijdens haar eerste run op de Paralympische Spelen twee jaar terug. Voor wat meer achtergrondinformatie over haar is het super interessant om haar optreden bij TEDx te zien.

Hoe kunnen blinden meedoen aan de Paralympische skionderdelen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in