Nieuwsalert per mail ontvangen

Paralympisch atleet Chris Vos doet mee aan X Games

Paralympisch atleet Chris Vos is uitgenodigd voor deelname aan de X Games. De organisatie van het evenement heeft deze week bekend gemaakt dat het 16 jarige talent mag meedoen. Van 21 tot 25 januari 2015 gaan de wedstrijden plaatsvinden en probeert Chris een podiumplek te veroveren.

Zelf gaat Chris er zonder verwachtingen heen. “Het is enorm gaaf dat ik mee mag doen en verwacht geen podiumplek. Alleen wanneer de organisatie je selecteert is deelname mogelijk aan het evenement. Dit maakt het voor mij vooral erg bijzonder. Alle wereldspelers zijn daar aanwezig en dat ik daar onderdeel van uit mag maken is heel speciaal”, aldus Chris.

Door deelname aan de Paralympic Games in Sochi is hij onder de aandacht gekomen bij de organisatie van de X Games. Door een ongeluk op vijf jarige leeftijd heeft Chris een verlamd rechterbeen. Direct na het revalideren heeft hij het snowboard weer uit de kast gehaald en is weer gaan snowboarden. Hierdoor heeft hij op 12 jarige leeftijd zijn debuut gemaakt op een World Cup snowboarden voor junioren en behaalde op 13 jarige leeftijd de wereldtitel.

Voor een impressie van Chris Vos, zie onderstaande video.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in