Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Opnieuw voelbare aardbeving bij St. Johann in Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanochtend vroeg is er een aardbeving met de kracht van 4,0 op de schaal van Richter gemeten in St. Johann in Tirol. Volgens GeoSphere Austria zijn er tot nu toe meer dan 200 meldingen gemaakt van deze voelbare aardbeving. Dit is niet de eerste aardbeving in de regio, de afgelopen weken zijn er meer dan 30 trillingen geregistreerd.

Aardbeving met kracht van 4,0 op de schaal van Richter

Rond 4.50 uur is een aardbeving gemeten bij St. Johann in Tirol, vlak bij de skigebieden KitzSki en SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Deze aardbeving was duidelijk voelbaar, dat is te merken aan de meer dan 200 meldingen die GeoSphere Austria heeft ontvangen. Ben je in de regio en heb je ook iets gevoeld? Dat kun je dat melden bij GeoSphere Austria!

Niet de eerste aardbeving in Tirol

Afgelopen week kon je ook al lezen over lichte bevingen in Tirol. Deze werden in dezelfde regio geregistreerd. De bevingen waren iets lichter, tot een sterkte van 3,3 op de schaal van Richter. De sterkste aardbeving vond plaats ten zuidwesten van Waidring en werd daar waargenomen door het beven en trillen van de grond. Waar deze aardbevingen vandaan komen? Volgens een bericht van de Tiroler Tageszeitung kunnen de recente aardbevingen te maken hebben met de aardkorst. De afgelopen weken zijn er in de regio rondom St. Johann in Tirol meer dan 30 aardbevingen geregistreerd, daarbij waren er zes met een kracht van 2,5 op de schaal van Richter of hoger. Een reden zou kunnen zijn dat er ontwikkelingen zijn bij de breuklijn van de aardkorst, hierdoor ontstaan trillingen. Deze trillingen hebben een natuurlijke oorzaak.

Meer bevingen in de toekomst?

Er kan niet worden voorspeld of deze aardbevingen in de toekomst vaker zullen voorkomen of niet. Op dit moment zijn de bevingen nog niet van erg zware aard. Je hoeft je dus nergens druk over te maken als je een wintersport in de regio hebt geboekt. De trillingen zijn weliswaar voelbaar, maar er is nog nergens schade gemeld. Oftewel, niets om je zorgen over te maken!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in