Nieuwsalert per mail ontvangen

Opmerkelijke momenten binnen de professionele wintersport

Wintersportredacteur

In iedere sport gebeuren er wel eens ongelukken, wintersporten zijn daar geen uitzondering op. In onderstaande video heeft een Deen de vreemdste momenten en fouten binnen de wintersport op een rijtje gezet. Dit levert in sommige gevallen bizarre beelden op.

Crashes

Binnen het alpineskiën komen regelmatig pijnlijke crashes voor, nog pijnlijker wordt het als je al bij de start door middel van een salto uitgeschakeld bent. Over pijnlijke momenten gesproken, binnen het boardercross snowboarden kan door middel van één crash het hele wedstrijdbeeld veranderen. Als de voorligger onderuitgaat en in zijn crash de helft van het deelnemersveld meeneemt kan het zomaar voorkomen dat degene die zich op de laatste positie bevond er met de winst vandoor gaat. Dit geldt overigens niet alleen voor het boardercross snowboarden, in het shorttrack schaatsen is dit bijna meer regel dan uitzondering.

Helemaal leeg

Tijdens het crosscountry skiën en de biatlon halen de sporters het uiterste uit zichzelf. Het gebeurt dan ook regelmatig dat de sporters na het finishen in elkaar zakken omdat ze geen energie meer hebben. Of dat je bij het aanleggen voor het schieten erachter komt dat je deze ronde moet liggen in plaats van staan. Daar gaat je voorsprong.

 

Blijven opletten

Met grote verbazing hebben wij gekeken naar een team tijdens een estafette-wedstrijd langlaufen. Degene die het ‘stokje’ van zijn voorganger moest overnemen stond hier nog niet klaar voor. Aan de hand van de beelden leek het alsof hij nog zijn ski’s aan moest trekken.

Publiek

Ongelukjes kunnen ook in het publiek gebeuren. Net zoals in het wielrennen, rennen sommige supporters tijdens het langlaufen mee met hun favoriete sporters om zoveel mogelijk van hen in beeld te krijgen. Daardoor hebben ze geen oog meer voor hun omgeving en kunnen ze vol tegen de spanband van een spandoek aanrennen.

“HET KAN ZIJN DAT JE DE ONDERSTAANDE VIDEO OP DE WEBSITE VAN YOUTUBE MOET BEKIJKEN”

Olympische Spelen

Tijdens de Olympische Spelen gebeuren er ook regelmatig ongelukken tijdens de Ski Cross. In onderstaand artikel schreven wij over de heftigste crashes tijdens de afgelopen Winterspelen.

Heftige crashes bij skicross op Olympische Spelen

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in