Nieuwsalert per mail ontvangen

Heftige crashes bij skicross op Olympische Spelen

Wintersportredacteur

Het onderdeel skicross is een van de gevaarlijkste onderdelen van de Olympische Spelen. Met vier man (of vrouw) wordt er tegelijkertijd gestreden om de snelste tijd. Een beetje duwen is daarbij geen uitzondering. Vandaag liep het voor drie skiërs slecht af. 

Het was geen goede dag voor de deelnemers die aan de skicross meededen vandaag. Meerdere crashes liepen niet al te goed af. Drie skiërs moesten naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Nummer 1: Chris Del Bosco

We beginnen met de heftigste val van de drie, die van Chris Del Bosco. De wereldkampioen freestyle van 2011 ging tijdens de skicross in plaats van richting de finish richting de maan. Hij vloog meters door de lucht voordat hij hard neerkwam. Het was lang spannend hoe slecht hij eraan toe was, want hij bleef minutenlang stil liggen. Hij brak zijn bekken volgens de eerste berichtgeving. Je ziet de crash hieronder.

Nummer 2: Terence Tchiknavorian

Ook voor de Franse Terence Tchiknavorian was het niet zijn beste dag. Bij een val brak hij waarschijnlijk zijn scheenbeen. Ook hij moest naar het ziekenhuis.

Nummer 3: Christoph Wahrstoetter

De derde ongelukkige is de Oostenrijker Christoph Wahrstoetter. Hij kwam in botsing met een Zweedse collega, die niet meegaf. Met een hersenschudding moest ook hij opgehaald worden.

 

Winnaar: Brady Leman

Toch is er ook iemand gelukkig vandaag en dat is Brady Leman. Hij pakte het goud op het onderdeel. In Sochi viel hij met de vierde plaats net buiten het podium, maar nu maakt hij dat dubbel en dwars goed. Op plaats twee een Zwitser, op de derde plaats een Rus. Van harte!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in