Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Oostenrijkse skigebieden maken zich klaar voor sneeuwval

Wintersportredacteur

In Frankrijk begon het vanmorgen al te sneeuwen en ook in Italië kwamen de eerste vlokken al naar beneden, maar in Oostenrijk moeten ze iets meer geduld hebben. De dag begon in veel skigebieden erg zonnig net zoals de voorgaande weken. Rond het middaguur kwam de bewolking langzaam overtrekken en kwamen de langverwachte sneeuwbuien in het zicht. Het sneeuwt nog niet, maar de lucht kleurt al donkergrijs.

De laatste zonnestralen zijn vandaag definitief meegepakt door de wintersporters die op dit moment in de Alpen zijn. De komende dagen staan namelijk in het teken van bewolking, sneeuw en koudere periodes. Als voorbeeld nemen we de weersverwachting voor Sölden waar duidelijk zichtbaar is dat er een weersverandering gaat plaatsvinden.

Screen Shot 2015-12-31 at 16.04.07

Foto: Snowplaza weersvoorspelling

Waar je afgelopen weken nog met een shirt naar buiten kon stappen zonder een bibbering te voelen, was dit vandaag al heel anders. Het is duidelijk te merken dat er een koudere periode voor de deur staat. Dat werd ook wel tijd, want de sneeuwmeesters in de skigebieden willen weer gas kunnen geven met hun sneeuwkanonnen. Nu zijn de temperaturen (overdag) nog te hoog om deze überhaupt aan te kunnen zetten. Daarnaast is het gewoon weer tijd dat de bomen belaagd worden door een dik pak sneeuw en de wegen weer sneeuwvrij gemaakt moeten worden met de grote sneeuwschuivers.

sneeuw

Normaal gesproken balen we als we deze lucht zien aankomen, maar nu er al zo lang een droge periode heerst juichen we dit juist toe. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw! Dat is wat we willen, zodat we dit seizoen ook nog een lekkere poederafdaling kunnen nemen.

Laat het lekker sneeuwen en hopelijk worden we morgenochtend in een witte wereld wakker. Misschien is dat nog iets te voorbarig, maar dat is in ieder geval ons goede voornemen voor 2016: het nieuwe jaar met sneeuw beginnen!

Fijne jaarwisseling allemaal!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in