Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Oostenrijkse inreisverordening verlengd tot 31 mei

Wintersportredacteur

Slecht nieuws voor iedereen die hoopte dit voorjaar nog naar Oostenrijk te kunnen vertrekken. De inreisverordening in Oostenrijk is vandaag verlengd tot 31 mei. Daarmee lijken vakanties in het land voor de meeste mensen geen optie tot die tijd.

Strenge inreisverordening verlengd

De huidige inreisverordening wordt verlengd tot 31 mei. Dat deelde het Oostenrijkse Ministerie van Gezondheid vandaag mee. Het lijkt er daarmee niet op dat de komende tijd de inreisbeperkingen worden opgeheven.

Sinds 10 februari moeten mensen die het land binnenreizen zich verplicht registreren en daarbovenop een negatieve coronatest laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Als dat laatste niet mogelijk is, dan mag tot 24 uur na binnenkomst van het land ook nog getest worden. Daarnaast is het een ieder verplicht om 10 dagen lang in quarantaine te gaan. Na 5 dagen kan een negatieve coronatest ervoor zorgen dat de quarantaine wordt opgeheven.

Landingsverbod voor vliegtuigen ook verlengd

Naast de inreisverordening is ook het landingsverbod voor vliegtuigen uit Zuid-Afrika en Brazilië verlengd. Dit verbod blijft nu tot minimaal 4 april van kracht. Hiermee moet voorkomen worden dat virusmutaties zich verder verspreiden. Vliegtuigen uit Groot-Brittanië mogen vanaf maandag wel weer landen.

In juni weer naar Oostenrijk?

Vorig jaar waren we vanaf 16 juni weer welkom in Oostenrijk. Daardoor hebben veel vakantiegangers hun zomervakantie in het land gevierd. Zou dat dit jaar ook weer zo zijn of hopen we dat we nog eerder die kant op mogen? We kunnen het enkel afwachten en hopen ten zeerste dat we weer een veilige zomervakantie in de bergen kunnen vieren.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in