Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijk behaalt derde plaats op World Economic Forum

In de actuele ranking van het World Economic Forum (WEF) heeft Oostenrijk een derde plaats bemachtigd op het gebied van meest concurrerende toeristische bestemming van de wereld. Volgens het “Travel & Tourism Competitiveness Report 2013” nemen Zwitserland en Duitsland de nummer 1 en 2 posities in. 

Frankrijk heeft een teleurstellende reeks neergezet afgelopen jaren. In 2011 stond het land nog op een derde plaats, maar moet dit jaar genoegen nemen met positie nummer zeven. Volgens het rapport is Oostenrijk wereldwijd op het gebied van toeristische infrastructuur leidend.  “Een logisch gevolg van onze toerisme-standaard”, verklaart Hans Schenner, voorzitter van de Bundessparte Tourismus und Freizeitwirtschaft Oostenrijk (WKÖ).

Het rapport geeft een index van 140 landen op basis van de reclame strategie in de reis- en toerisme sector weer. Spanje, Groot-Brittanië, USA, Frankrijk, Canada, Zweden, Singapore en Australië zijn de landen die op de overige plaatsen in de lijst gerangschikt zijn.

Overige sterke punten van Oostenrijk zijn hygiëne, waterkwaliteit en de gezondheidsverzorging. “Oostenrijk staat garant voor natuur, cultuur, sport, culinaire mogelijkheden, bereikbaarheid, gebruiksvriendelijke infrastructuur en zekerheid. De ingevulde enquêtes wijzen uit dat dit de onderscheidende elementen zijn van Oostenrijk”, aldus Hans Schenner.

Bron: Travel4news

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in