Nieuwsalert per mail ontvangen

Ook skigebieden ontwikkelen smartphone applicaties

De laatste weken wordt er op het internet veel gesproken over de opkomst van smartphone applicaties in de wintersportbranche. Veelal zijn de bedenkers van de applicaties particulieren die kansen zien in de markt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Skitrack en Snowciety app. Veel skigebieden zien de noodzaak nu ook om aanwezig te zijn op de hedendaagse smartphones van de klanten en zetten allemaal in op het ontwikkelen van een applicatie. Welke skigebieden hebben al een applicatie ontwikkeld en wat voor mogelijkheden geven de apps? 

De traditionele papieren pistekaarten liggen nog steeds bij alle centrale punten in een skigebied, maar met de opkomst van de applicaties zullen deze in de toekomst waarschijnlijk verdwijnen. De meeste applicaties beschikken namelijk over een skimap met GPS. Zo hoef je nooit meer te zoeken op het kaartje bij welke skilift je bent. Met een knipperend bolletje wordt de locatie aangegeven, dus met koude handen langdurig zoeken is niet meer nodig.

Naast een pistekaart wordt er elk moment een update gegeven van gegevens uit het skigebied. Hierbij moet gedacht worden aan de volgende statistieken:

  • Informatie over hoogte niveaus in het skigebied
  • Openings en sluitingen data
  • Laatste sneeuwval
  • Aantal funparken
Bij hevige sneeuwval of harde wind komt het vaak voor dat een skigebied genoodzaakt is om liften te sluiten. Om snel een overzicht te hebben van de liften die open zijn hebben veel applicaties de gesloten en open liften weergeven. Qua vormgeving moet gedacht worden aan het bord dat je altijd in het dal zit staan met een rood kruis of een groen vinkje.
Er zijn ook skigebieden die via de app webcam beelden laten zien, maar deze functionaliteit is vooral nog in ontwikkeling.
De apps beschikken uiteraard ook over een sneltoets waarmee je de hulpdiensten snel kan bereiken. Heb je een ongeluk op de piste, dan hoef je niet iemand naar de dichtstbijzijnde skilift te sturen voor hulptroepen.
Om als skigebied objectief te blijven heeft de app van Saalbach Hinterglemm een overzicht gegeven van alle skischolen die aanwezig zijn in het gebied. Als je dan op een skigebied klikt krijg je direct de mogelijkheid om te bellen, mailen, via maps te bekijken waar de skischool zich bevindt en worden de contactgegevens weergeven.
Om de weersverwachting in het skigebied te achterhalen zijn er complete radarbeelden in de apps te zien. Zo kun je optimaal voorbereid op de piste verschijnen en kan de sneeuwstorm nooit onverwachts langskomen.
Oostenrijk:
Obergurgl / Hochgurgl
Saalbach Hinterglemm
Zillertal
SkiWelt
Kitzbuheler Alpen

Frankrijk:

Chamonix
France Montagnes
Les 3 Vallees
Le Grand Bornand
Alpe d’Huez
La Clusaz
Courchevel
Les 7 Laux
Risoul
Les Deux Alpes
Val Thorens
Serre Chevalier
Val d’Isere
Saint Gervais
Portes du Soleil
Meribel

Uiteraard is iedereen erg benieuwd hoe de ontwikkelingen zullen verlopen op applicatie gebied in de wintersportbranche. Wellicht kunnen we in de toekomst via de applicatie van het skigebied een skipas kopen, skimateriaal huren en een tafel in de apres-ski tent reserveren.

Het zijn mooie ontwikkelingen…

Bron Franse skigebieden : Franceguide

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in