Nieuwsalert per mail ontvangen

Olympische Winterspelen 2022 vinden plaats in beschermd natuurgebied

Het wordt Beijing (terecht) niet makkelijk gemaakt in de voorbereidingen voor de Olympische Winterspelen in 2022. De keuze voor de locatie van het evenement heeft al veel kritiek opgeleverd omdat er geen sneeuw ligt op de bergen en er van enkel kunstsneeuw gebruik gemaakt moet worden. Daar komt nu een argument bovenop, want biologen van over de hele wereld zijn erachter gekomen dat het evenement gedeeltelijk in een beschermd natuurgebied gehouden wordt. Hiermee zou China milieurechten overtreden.

Nature.com berichtte dat ene Wang Xi, die werkt voor de Chinese Academy of Sciences een kaart heeft vrijgegeven waarop te zien is dat zowel de start als het einde van het onderdeel downhill in het Songshan nationaal natuurreservaat liggen. “Ik ben niet tegen de organisatie van de Olympische Spelen, maar ze moeten het op een milieuvriendelijke manier organiseren”, aldus Wang Xi. Ook groeien er drie zeldzame orchideeën die behoren tot de meest beschermde soorten in het gebied.

Beijing 2022

Wang Xi deelde zijn mening en bevindingen via het in China populaire social media platform Weibo. De post van Wang Xi werd binnen no-time 240.000 keer bekeken en meer dan 1.000 keer gedeeld. Opvallend was dat twee dagen later het bericht verwijderd werd van het platform. Bovendien werden er in de afgelopen dagen meerdere berichten verwijderd op Weibo waarbij er kritiek geuit werd op de organisatie van het evenement.

Hoe lang zou het nog duren voordat Wang Xi ineens spoorloos is?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in