Nieuwsalert per mail ontvangen

Noord-Korea bouwt nog een skigebied: Kanggye Ski Resort

kanggye ski resort

Nadat het Noord-Koreaanse skigebied Masikryong Ski Resort in 2013-2014 z’n deuren opende heeft het veel media-aandacht gehad in de westerse wereld. De berichtgeving over het gebied is niet altijd even positief. Toch lijkt het skiën in Noord-Korea in trek te zijn, want via een Noord-Koreaanse online krant kwam naar buiten dat er nog een skigebied gebouwd gaat worden.

Kanggye Ski Resort

Het skigebied is volgens het nieuwsportaal onder constructie en moet gaan luisteren naar de naam Kanggye Ski Resort. Je vindt het gebied dichtbij Kanggye City in de Chagang provincie op zo’n 50 kilometer van de grens met China. Het skigebied wordt 50 hectare groot en beschikt over 2 skipistes inclusief kunstmatige besneeuwing. Er zou een piste voor beginners en een piste voor gevorderden komen.

Wintersporters in het Kanggye Ski Resort moeten omhoog met een 530 meter lange sleeplift. Naast een lift en pistes zou er een parkeerplaats komen en een hoofdgebouw. Wat je daarin gaat vinden is nog niet bekend. Het skigebied is in ieder geval een kleinere versie van het grootste skigebied van het land: het Masikryong Ski Resort.

Derde skigebied

Het Kanggye Ski Resort is het derde skigebied van Noord-Korea. In 2013-2014 opende het Masikryong skigebied en heeft sindsdien veel aandacht gekregen. Jaren eerder, onder het regime van Kim-Jong-il, werd het Begaebong skigebied gebouwd in de Ryanggang provincie. Hieronder een video van het skigebied.

Resort ski station in North Korea

Reclame van jaren terug

Wij wachten af hoe het nieuwe skigebied eruit gaat zien. Ondertussen kunnen we nog genieten van de commercial van het Masikryong Ski Resort, dat eruitziet alsof het enkelen decennia terug is opgenomen. Heb je ‘m al gezien?

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in